Je infrazářič s krytím IP24 vhodný také do koupelny?
Pavel Horský:
Citace: DaliIP24 17.11.2020, 10:06
Ještě dotaz než se po svátku ozvu elektrikáři: v celem baraku je vede 4 kolíkový rozvod- nevím jestli je to tak říká, prostě není modrý drát-0, ale jen zlutozelený-zem. Je možné zapojit chránič i na takový rozvod? Slyšel jsem že na chránič je potřeba mít jak zlutozelený tak modrý drát.
Pokud by to nešlo napadá mě možnost použít na zásuvce zásuvkový chránič jako např. v příloze. Co si myslíte o této variantě?
Proudový chránič nelze zařadit do dvouvodičového rozvodu TN-C.
Lze ho použít jen na jeho konci, což je právě vámi zmiňovaná zásuvka, do které se zastrčí adaptér, který máte na obrázku. Ano, toto můžete použít. Jen doporučuji chránič otestovat revizním technikem, který měřením zjistí jeho skutečné parametry.
Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Horský 17.11.2020, 12:52
... doporučuji chránič otestovat revizním technikem, který měřením zjistí jeho skutečné parametry.
Ten, co je na obrázku, mám...
Funguje, ale Eurotest má problém s ověřením parametrů...
Navíc je to u rozvodu v TN-C (dva dráty až do zásuvky) polovičaté řešení, protože při přerušení PEN chránič nepomůže...
DaliIP24:
Citace: Jiří Schwarz 17.11.2020, 17:23
u rozvodu v TN-C (dva dráty až do zásuvky) polovičaté řešení, protože při přerušení PEN chránič nepomůže...
V zasuvce jsou 3draty. Tento externi chranic FKtechnics 16A 30mA/ 30ms pouzivam v koupelne na zasuvku přes kterou běží pračka. Je to jedniná zásuvka která v koupelně je. No a prave kvuli tem starym jističům bez chrániče používám alepsoň prozatimně tento externí s pocitem že to je o něco bezpečnější.
Peter Lovacký:
Citace: Pavel Horský 17.11.2020, 12:48
Ne.
Dle ČSN 33 2130 ed.3, obr. 1 Umývací prostor, je výška umývacího prostoru 2,25m.
Nad vanou a sprchou je pak zóna 2 dle ČSN 33 2000-7-701 ed.2, čl. 701.30.3 a) do výšky 3m.
Zaujímavé...my máme umývací priestor v 701ke výškovo definovaný od podlahy po strop...a 2130 sme už dajak prestali riešiť...asi iný prístup našich normotvorcov k návrhom EI pre bývanie
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana