Je infrazářič s krytím IP24 vhodný také do koupelny?
Peter Lovacký:
Citace: Jiří Schwarz 16.11.2020, 22:30
Zapojit dnes v koupelně něco bez proudového chrániče, ať pro to zřídíme zásuvku, nebo to upravíme a připojíme přímo, je v bezpečnosti dost radikální krok zpět!
Máte v Česku povolenú zásuvku v hornej časti umývacieho priestoru? Pod stropom?
Vít Rotrekl:
Ne, musí být mimo umývací prostor, který je ohraničený, asi stejně jako na východě, hranou umyvadla. Zásuvka je přípustná vně hrany.
Ale, pokud je zařízení výrobce určeno/výrobce umožňuje užití v umývacím prostoru, tak tam toto zařízení smí být. Ale už se nepíše nic o propojovacích krabicích atp.
Dle mě je jediné správné řešení, natažení nového kabelu z rozvaděče, mimo umývací prostor a mimo zóny osadit zásuvku, která bude za proudovýcm chráničem s vybavovacím proudem 30mA.
Peter Lovacký:
Citace: Vít Rotrekl 17.11.2020, 00:34
Ne, musí být mimo umývací prostor, který je ohraničený, asi stejně jako na východě, hranou umyvadla. Zásuvka je přípustná vně hrany.
O zásuvkách mimo umývací priestor vpravo-vľavo samozrejme viem... a z toho čo píšete len dedukujem, že u vás siaha umývací priestor až po strop ..
DaliIP24:
Citace: Jiří Schwarz 16.11.2020, 22:30
Zapojit dnes v koupelně něco bez proudového chrániče, ať pro to zřídíme zásuvku, nebo to upravíme a připojíme přímo, je v bezpečnosti dost radikální krok zpět!
Ještě dotaz než se po svátku ozvu elektrikáři: v celem baraku je vede 4 kolíkový rozvod- nevím jestli je to tak říká, prostě není modrý drát-0, ale jen zlutozelený-zem. Je možné zapojit chránič i na takový rozvod? Slyšel jsem že na chránič je potřeba mít jak zlutozelený tak modrý drát.
Pokud by to nešlo napadá mě možnost použít na zásuvce zásuvkový chránič jako např. v příloze. Co si myslíte o této variantě?
Pavel Horský:
Citace: Peter Lovacký 17.11.2020, 05:48
... a z toho čo píšete len dedukujem, že u vás siaha umývací priestor až po strop ..
Ne.
Dle ČSN 33 2130 ed.3, obr. 1 Umývací prostor, je výška umývacího prostoru 2,25m.
Nad vanou a sprchou je pak zóna 2 dle ČSN 33 2000-7-701 ed.2, čl. 701.30.3 a) do výšky 3m.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana