Jak připojit chatu na elektřinu bez souhlasu souseda s věcným břemenem?

(1/3) > >>

kakaryk75:

Jde o to že hlavní rozvod elektřiny je v soukromém vlastnictví.
Po dohodě s vlastníkem jsem zaplatil částku 15000 Kč a stal se spoluvlastníke m sítě.
Udělal jsem projekt a požádal úřad o povolení.
Povolení bylo zamítnuto s tím že nebyli dodány souhlasy majitelů dotčených pozemku. Zažádal jsem tedy lesy ČR a Římskokatolick ou církev o povolení vést elektrickou přípojku přes jejich pozemky.
Obě instituce povolení vydaly a já musel zaplatit každé 6000Kč za věcné břemeno.
Do teď vše v pořádku.
Dále ode mne chce obecní úřad souhlas se stavbou, vyznačený na situačním od sousední chaty.
Tam jsem ale narazil.
Soused mi řekl že si nepřeje aby moje chata byla napojená na elektrickou energii a souhlas mi nedá.
Nevím proč se tak začal chovat když před časem mi souhlas podepsal ale ne na situační plán.
Nechápu proč chce úřad tento souhlas když se přípojka bude kopat okolo cesty na pozemku církve a pozemek pod sousedovou chatou je lesu ČR.
Chata souseda nebude realizací přípojky  nějak dotčena.
Muže mi někdo poradit jak postupovat dále?

kakaryk75:
Jen dodám, že jde o vedení od  chaty do pilíře kde bude umístněn elektroměr. Pilíř kde bude elektroměr ,už stojí řadu let ve vzdálenosti 30 metru od chaty.

Václav Třetí:
 Soused má elektriku nebo ne?

Pokud vám souhlas nedá, je ještě možnost druhá. Pokud je vše závislé již jenom na něm, úřad ho obešle, aby do určitého data podal námitku. Pokud tak neučiní, má se za to, že souhlasí. Pokud se dostaví na úřad, musí své námitky konkretizovat, vysvětlení, že nechce, aby soused měl elektriku je nedostatečné (pokud nemá nějaký jiný reálný důvod).

Další možností je ho zatlačit do kouta tím, že jste vynaložil nemalé náklady, které jeho nesouhlasem přijdou vniveč a budete soudně žádat náhradu.

Nebo trochu nátlaku z jiné strany. Půjčte si nejlépe diesel agregát tak 15kW na podvozku, postavte ho na zahradu, pokud možno co nejblíže k jeho pozemku a nechte ho běhat od 6 od rána do 22 hod.

Lukáš Rotrekl:
Ale jinak je to dotaz spíše do nějakého právnického fóra, než do elektro.

kakaryk75:
Citace: Václav Třetí  14.11.2020, 09:47

Soused má elektriku nebo ne?

Pokud vám souhlas nedá, je ještě možnost druhá. Pokud je vše závislé již jenom na něm, úřad ho obešle, aby do určitého data podal námitku. Pokud tak neučiní, má se za to, že souhlasí. Pokud se dostaví na úřad, musí své námitky konkretizovat, vysvětlení, že nechce, aby soused měl elektriku je nedostatečné (pokud nemá nějaký jiný reálný důvod).

Další možností je ho zatlačit do kouta tím, že jste vynaložil nemalé náklady, které jeho nesouhlasem přijdou vniveč a budete soudně žádat náhradu.

Nebo trochu nátlaku z jiné strany. Půjčte si nejlépe diesel agregát tak 15kW na podvozku, postavte ho na zahradu, pokud možno co nejblíže k jeho pozemku a nechte ho běhat od 6 od rána do 22 hod.

No právě že on elektřinu má. Ptám se proto že mi nejde do hlavy proč potřebuji jeho souhlas.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana