Kde sehnat uzemnění v nerezi?
Behemot:
Mohli by se místní vyznavači nerezi podělit o to, kde by se vůbec měly dát věci jako zemnicí tyče, pásky či lana dát sehnat? Např. Elkov má asi milion svorek a podobných drobotin v nerezi, ale z uvedeného v podstatě nic, ne jen skladem, ale skoro ani v nabídce. Něco mi říká, že jinde bude situace zhola stejná.
Podle vyjádření RT samozřejmě máme dát pozink, nerez že se v podstatě vůbec nepoužívá a tak to nikdo nemá.
Tak by mě zajímalo, jak to nejmenované osoby, posedlé nerezí, vlastně řeší. Jediný co mě napadá, tak si úplně mimo elektro obchody, tzn. někde v hutním materiálu, sehnat vhodnou nerez kulatinu (nějaké T nebo křížové profily, to ani nedejchám) k zatlučení k tomu jednu slabší pro spojení tyče se svorkovnicí HOP.
Marian Klas:
Firmy OBO a Dehn to majú dosť v ponuke premakané. V SR majú veľkoobchody ich produkty v ponuke. Dodacia lehota 14+ dní. Objednávajú to priamo od výrobcu, podľa konkrétnej požiadavky odberateľa, ale čo viem, tak to funguje OK, len to nesmiete žiadať skladom.
Jaromír Táborský:
Citace: Marian Klas 13.11.2020, 13:36
Firmy OBO a Dehn to majú dosť v ponuke premakané. V SR majú veľkoobchody ich produkty v ponuke. Dodacia lehota 14+ dní. Objednávajú to priamo od výrobcu, podľa konkrétnej požiadavky odberateľa, ale čo viem, tak to funguje OK, len to nesmiete žiadať skladom.
Přesně tak! Vidím to stejně. Velkoobchody mají skladem hlavně to, co se prodává hodně. Jak chceme něco jiného, třeba dražšího, tak je to na objednávku.
Pavel Horský:
Citace: Behemot 13.11.2020, 09:19
Mohli by se místní vyznavači nerezi podělit o to, kde by se vůbec měly dát věci jako zemnicí tyče, pásky či lana dát sehnat?
Namátkově DEHN, TREMIS, OBO. Tyto materiály mají běžně v nabídce.
A nejde vůbec o nějaká vyznavačství.
Jde o to, že jsou zeminy, do kterých se FeZn vůbec nehodí a uložením pozinku do této zeminy jen vyhodíte materiál oknem bez dlouhodobého efektu. Pozink za pár let jednoduše zmizí.
Podle vyjádření RT samozřejmě máme dát pozink, nerez že se v podstatě vůbec nepoužívá a tak to nikdo nemá.
RT vám v tomto nemá co radit. Jeho kompetence začíná a končí hodnocením bezpečnosti a funkčnosti instalace. V tomto případě není většinou sám schopný správného návrhu.
A vím o čem píši. Právě RT mi hojně volají s tím, že si neví rady.
Kdyby si investoři uvědomovali, že stavba nemovitosti není stavbou stanu někde v campu, který se po dovolené sbalí, ale stavbou, která má stát min. desítky let, pak by bylo vše jinak.
"Nejmenované osoby posedlé nerezí" si materiál objednají u výrobce a nebo ve velkoskladu, tak jako jakýkoli jiný druh materiálu.
Je to velice jednoduché.
Jan Palička:
Tak by mě zajímalo, jak to nejmenované osoby, posedlé nerezí, vlastně řeší.
Zajdu k prodejci, objednám prvky v nerezu, počkám týden ci dva a odvezu si je.
Není to nic složitého.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana