Může se nový elektromotor zadrhávat při ručním otáčení?

<< < (2/5) > >>

Jan Bocek:
Citace: Pavel Jakuba ml  13.11.2020, 08:20

Když oddělám kryt svorkovnice s kondenzátorem, jde krásně slyšet že to "zadrhávání" přichází zevnitř motoru. Pro jistotu jsem zkontroloval i větrák zda o něco dře a ne.
Klepanec je z přepravy, motor byl zabalený v tenké krabici oblepen fólií.

To jste měl kryt ventilátoru odšroubovaný?
Typoval bych to na ten "klepanec" krytu o který se jednostranně opře vrtule ventilátoru.
Stačí kryt vyklepat....

Pavel Jakuba ml:
Citace: Jan Bocek  13.11.2020, 08:47

To jste měl kryt ventilátoru odšroubovaný?
Typoval bych to na ten "klepanec" krytu o který se jednostranně opře vrtule ventilátoru.
Stačí kryt vyklepat....

Kryt ventilátoru jsem měl zdělaný ale nic se nezměnilo, ta vrtule tam má i přes ten klepanec dostatek místa

Jan Bocek:
Citace: Jirka Údržbář  12.11.2020, 20:35

Jinak reklamace nového motoru.

Může být něco zapadlého mezi rotorem a statorem. Znamená to rozdělat příruby a vytáhnout rotor. Jenže bude problém se zárukou a reklamaci.....

Václav Třetí:
Je-li to jednofázový motor s rozběhovým kondenzátorem a odstředivým kontaktem (jak píše kol. Kastner odpojovačem),  tak je to normální stav. Tento spínač se přestává projevovat až po úplném rozběhu motoru a odpojení rozběhového kondenzátoru.

Je-li motor v záruce, tak reklamovat, ovšem má-li poškozený kryt ventilátoru, tak bude asi reklamace těžko uznána. Pokud nebyl s touto chybou koupen např. jako zlevněný, pak by měla být reklamace uznána, pokud nebude závada v problému, kvůli, které byla udělena sleva.

Motor s odstředivým kontaktem nedoporučuji rozebírat tomu, kdo neví, jak je to konstruováno, hrozí poškození vinutí i mechanismu odstředivého kontaktu.

ACEOF ACES:
Podle mého názoru tam odstředivý odpojovač rozběhového kondenzátoru není.
Já bych ten motor nejprve na zkoušku zapojil bez zátěže a na pár sekund zapnul. Jestli se normálně rozeběhne, tak bych ho nechal běžet déle a sledoval rukou jestli se nepřehřívá.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana