Která značka LED žárovek mají stejnou životnost jako žárovka?

<< < (7/8) > >>

Láslo Kečkemét:
Citace: davidasis  19.11.2020, 16:25

prosím, nechytejte se toho, kde ty LEDky jsou umístěny. V kotelně není takové teplo, aby odešla LEDka, .......

Proč? Vždyť to je pro vás právě velmi důležitá informace, zdejšími odborníky zcela skvěle vysvětlená a vy ji zcela ignorujete. Už jen za to si zaslužíte aby vám odešla další série LEDek, od jakékoliv sebekvalitnějš í značky, díky ignoraci tohoto důležitého parametru, jakým je přehřívání LEDek ve svítidlech. Pak si můžete opět stěžovat na nekvalitní výrobky, nebo vadné série.

Peter Lovacký:
Možno kus na okraj by som dodal, že keď potrebujeme niekde dosiahnuť vyhovujúce osvetlenie pracoviska, tak po ledkách veľmi nešaháme...

Martin Kurka:
Citace: davidasis  19.11.2020, 16:25

Krom jiného jsem jednu LED kuchal a samotné LED čipy jsou OK, odešla elektronika, takže problém je v nedbalé výrobě.

Nebo v nedbalém či záměrně přetaženém návrhu parametrů. Jednak i na životnost a napěťovou odolnost má teplota spínací elektroniky rozhodující vliv, za druhé špatnou konstrukcí, absencí reflektoru, oddělovací destičky apod. se může přenášet teplota z LED čipu na elektroniku. Zejména když je žárovka ve svítidle paticí nahoře.
Absencí varistoru, tlumících rezistorů a větších tepelně odolných kapacit se dá ušetřit výrobní cena, nikoliv však nervy spotřebitele.
Když nebudeme reklamovat, budou se stále prodávat. Nebojte, on se trh časem vyčistí a časem asi i hodně zaniknou i svítidla na žárovky. Pokrok v LED technologii je stále vidět, je to obdobné, jako to bylo s foťáky na film. Hasselblad zůstane Hasselbladem, ale Nikon už analogový nebude a kompakty těžce převálcovaly foťáky v mobilech s jednou čočkou a všemi optickými vadami čočky opravenými elektronickými kejkly.

Václav Třetí:
Citace: David Hruda  19.11.2020, 18:35

víte, že Tesla je zkratka TEchnicky SLAbé? 

Já bych původní firmu TESLA nepomlouval, ta za to nemůže. Překupníci s čínskými výrobky si před nějakým časem koupili značku TESLA a prodávají jejím jménem kdeco, pročpak asi?

davidasis:
Tak jsem vykuchal tu LED žárovku a přikládám foto.

Anonymus: nejsem blbec, abych nevěděl, že ve vlhku se nedaří elektronice, ale kdybyste pořádně četl, tak tam žádné vlhko není a krom jiného tam mám světla do sklepa, která jsou proti vlhku izolovaná. Krom jiného není můj problém, že výrobce vyrábí LED žárovky sdělující, že se mohou dávat do jakéhokoliv světla a místa, aniž by tomu uzpůsobil konstrukci, takže si zákazník může dát LED žárovku kamkoliv, pokud při její koupi nebude poučen, do kterých svítidel a za jakého použití ji lze použít. Pokud tohle výrobce při prodeji nesdělí, tak je to svým způsobem klamání zákazníků a nevidím jakýkoliv důvod, proč bych si neměl pořízenou LED žárovku pak kamkoli nainstalovat!

EMOS je nekvalitní výrobce? Ale nepřijde mně, že jejich LED žárovky jsou zrovna laciné, pokud je nepořídíte někde v Bauhausu v akci v sadě.

Jinak, co tahle LEDka? Potřebuji něco pro celodenní svícení v kanceláři: https://www.Stavební bazar.cz/shop/LED-zarovka-Philips-A60-E27-13W-100W-2700K-2-kusy/10205371/artikl.html

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana