Která značka LED žárovek mají stejnou životnost jako žárovka?
davidasis05:
Potýkám se s menším problémem a to, že mně s pravidelností odchází LED žárovky chvilku po skončení záruční doby nebo těsně před ni.
Jedná se většinou o výrobce Tesla koupenou v Bauhausu.
Všechny ledky s výkonem 10W odešli, naštěstí jsem měl ještě záruku, tak jsem dostal stejné, ale mají 9W. Bylo mně řečeno, že to byla vadná serie. Tedka se mně ale taky stalo, že mně odešla po roce ledka Emos taky 9W, tak jsem znervozněl ...
Převážně ty Tesly jsou v místnostech, kde se jimi po delší časový úsek nesvítí, tj. sklep, kotelna atp. Paradoxně úsporky z IKEA, které jsou v obýváku 9. rokem jsou pořád OK.
Kterou značku byste doporučili? Se kterou máte zkušenost, že LEDky vydrží?
Nechci nic extra, prostě LEDky do sklepa, chodby, kotelny atp.
Jirka Š. Svejkovský:
Vámi uvedené značky patří k tomu nejlevnějšímu na trhu. Čína umí vyrobit slušné čípy, ale to nebude tento případ.
Zkuste nějakou provařenou značku. Nejspíš si pár desetikorun připlatíte, ale zase vám to vydrží déle, než do záruky.
Vít Rotrekl:
Osram, mám doma v obýváku v lustru 6ks 4/5W. Za tři roky co je mám namontovaný jsem vyměnil dvě. A to bych řekl, že v průměru se tu bude svítit tak 5-6hod denně.
A ještě LEDVANCE, ale to je nějaká odnož OSRAMu.
Ono ve sklepě může být vlhkost, a ta by taky nemusela těm LEDkám dělat úplně dobře, obzvláště pokud jsou to zavřená svítidla.
Fuk Tomáš:
Citace: Vít Rotrekl 12.11.2020, 19:00
Osram, mám doma v obýváku v lustru 6ks 4/5W. Za tři roky co je mám namontovaný jsem vyměnil dvě. A to bych řekl, že v průměru se tu bude svítit tak 5-6hod denně.
Během 6.000 hodin jich třetina odešla? No to je pěkná bída.
David Hruda:
Kupuju Philips a nepamatuji, že bych nějakou měnil (ale nemůžu to vyloučit).
U jednoho zákazníka jsem před 5 lety(V/2015) měnil všechny žárovky v kancelářích, trvali na tom, že na každé z nich bude napsaný datum instalace kvůli záruce, a od té doby tam jsou bez výměny.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana