Jak vypočítat úbytek napětí na přívodním vedení?
Personality:
Jak bych měl tento příklad vypočítat?
Dělá mi docela problém se v tom orientovat..
Tak jestli by tu byl někdo, kdo by mi to dokázal nějak stručně vysvětlit, byl bych rád.
Moderátor: V čem konkrétním se neorientujete? Určitě vám někdo rád pomůže s vysvětlením konkrétní nejasnosti ale dělat úkoly za někoho? Nemůžete analyticky vyjít ani z předešlých řešení?
https://diskuse.elektrika.cz/index.php?action=keywords;sa=browse;name=%C3%BAbytek%20nap%C4%9Bt%C3%AD
Jirka Š. Svejkovský:
Pomůžu vám s orientací.
Úbytek napětí na vodiči je přímo úměrný protékajícímu proudu a odporu vodiče.
1) Proud spočítáte z výkonu, napětí a soudobosti.
2) Odpor je přímo úměrný délce vedení a nepřímo úměrný měrné vodivosti a průřezu. Bacha na jednotky a na to, že proud teče jedním vodičem tam a druhým zpátky.
3) Teď už máte všechno, stačí ohmův zákon a převést na procenta, abyste mohl porovnat se zadáním.
Peter Munka:
Vzdy, ked vidim taketo otazky z domacich uloh na internete, rozmyslam, ako bude vyzerat praca takeho "elektrikara", ked skonci skolu.
Tiez, ako vyzera to vzdelavanie celkovo, ked studenti nevyriesia samostatne ani takuto jednoduchu ulohu.
Lukáš Rotrekl:
Nezapomeňte, že u nás (nevím, jak slovensko) jsou uzavřené školy, což dost omezuje možnosti výuky a spousta kantorů to pojala jako prázdniny nebo placené volno, bohužel.
Takže možná studentík, jen potřebuje nakopnout, aby se hnul z místa.
Miroslav Minařík:
Citace: Lukáš Rotrekl 10.11.2020, 12:22
Nezapomeňte, že u nás (nevím, jak slovensko) jsou uzavřené školy, což dost omezuje možnosti výuky a spousta kantorů to pojala jako prázdniny nebo placené volno, bohužel.
Takže možná studentík, jen potřebuje nakopnout, aby se hnul z místa.
Víš, že mě to taky už napadlo? Snad oprášíme myšlenku doučováku (dance)
Jen učitelé by museli také chtít ...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana