Platí se nově zvlášť za revizní zprávu a za revizní štítek?

(1/3) > >>

Oniáš Beny:

V uplynulých 2 měsících realizuji rekonstrukci bytu, jejíž součástí byla i výměna elektroinstala ce.

Firma, která mi elektroinstala ci měnila (velmi rychle a za relativně rozumnou cenu),  nabídla zajistit i revizi s vystavením revizní zprávy za 3000 Kč, což mi přišlo za 2kk až dost vzhledem k tomu, že na internetu jsem viděl, že to většinou stojí 1000-2000 Kč, ale vzhledem k množství věcí, které jsem musel řešit, jsem to vzal, abych to měl z krku.

Nyní po dokončení prací přišli s tím, že jejich revizní technik byl nyní na přeškolení a dle nových vyhlášek platí od tohoto června, že je potřeba k jističům přilepit také nějaký revizní štítek, který mi vystaví za dalších 2500 Kč navíc.

Je skutečně nově povinnost mít nově kromě zprávy o revizi i nějaký další štítek, který má stát tolik peněz? Zaplatit celkem za revizi 5500 Kč, když donedávna to bylo dle internetových zdrojů cca do 2000 Kč mi zavání šmelem.

Pavel Horský:
Žádná cena uvedená na internetu není cenou obvyklou.
Štítek na rozvaděči musí být součástí dodávky elektroinstala ce.
Vyžadujte oštítkování rozvaděče po prováděcí firmě. Bez něj není dílo kompletní.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Pavel Horský  09.11.2020, 16:54

Štítek na rozvaděči musí být součástí dodávky elektroinstala ce.

Ovšem s výjimkou úplného krytu, kam se naopak umísťovat štítek nedoporučuje.

Pavel Horský:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  09.11.2020, 17:07

Ovšem s výjimkou úplného krytu, kam se naopak umísťovat štítek nedoporučuje.

Ano, to je pravda. Pak by ho ale přece revizní technik nevyžadoval, takže v tomto případě zřejmě o úplný kryt nejde, že?

František Šohajda:
Citace

vzhledem k tomu, že na internetu jsem viděl, že to většinou stojí 1000-2000 Kč,

Internet není cena obvyklá jak píše kol. Horský!
Cena může být od 500-10000.-Kč a je to cena obvyklá mezi odběratelem a dodavatelem! (dance)
(Jsou to ceny, co jsem viděl na vlastní oči!! ;) ) Za byt 2kk

Citace

že je potřeba k jističům přilepit také nějaký revizní štítek
To jste si asi nějak popletl pojmy!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana