Jak instalovat schodišťové LED osvícení aby šel regulovat jas?
Fuk Tomáš:
Citace: Martin Janovský 02.11.2020, 17:57
Nameril jsem 36,6mA a při připojeném světle napětí na zdroji 9,7V
A není to náhodou přesně to, co potřebujete?
Martin Janovský:
Citace: Fuk Tomáš 02.11.2020, 22:17
A není to náhodou přesně to, co potřebujete?
Bohužel ne...
Tento zdroj jsem měl v domnění 12V nainstalovaný, ale svítilo to právě moc. Takže 9,7V je příliš, je potřeba to zregulovat více...
Peter Munka:
Citace: Vojtěch Běhunčík 02.11.2020, 19:02
Na zdroji - pokud to bude zdroj pro LED, třeba MeanWell - není třeba nic nastavovat, už proto, že jde o zdroj konstantního proudu.
Toto je informacia, ktora len pomyli : tie LED pasiky su napajane napatovo, inak by nemali predradny odpor. Zdroj konstatneho prudu je urceny na iny druh pasikov.
Peter Munka:
Citace: Martin Janovský 03.11.2020, 06:20
Bohužel ne...
Tento zdroj jsem měl v domnění 12V nainstalovaný, ale svítilo to právě moc. Takže 9,7V je příliš, je potřeba to zregulovat více...
Potrebujete regulovatelny zdroj aj na testy, skoro kazdy laboratorny zdroj vyhovuje. Viete sa k nejakemu dostat ? Ak to chcete bastlit sam, este si mozete nakupit diody za par korun a postupne ich davat do serie, cim napatie klesne o priblizne 0.6 - 0.8V / dioda. Vhodny typ (pre celkovy odber do 3A) je 1N5408 a pre prud do 1A je to 1N4007. nevyhoda je premena energie na teplo, na pokus ale staci.
Martin Janovský:
Citace: Peter Munka 03.11.2020, 09:01
Potrebujete regulovatelny zdroj aj na testy, skoro kazdy laboratorny zdroj vyhovuje. Viete sa k nejakemu dostat ? Ak to chcete bastlit sam, este si mozete nakupit diody za par korun a postupne ich davat do serie, cim napatie klesne o priblizne 0.6 - 0.8V / dioda. Vhodny typ (pre celkovy odber do 3A) je 1N5408 a pre prud do 1A je to 1N4007. nevyhoda je premena energie na teplo, na pokus ale staci.
K laboratornímu zdroji se bohužel dostat nemohu.
Vy tedy vylučujete možnost použití PWM regulace a doporučujete koupit zdroj, kde bude jedno konkrétní konstantní napětí, které mi bude vyhovovat? To napětí je tedy potřeba zjistit testem pomocí stávajícího zdroje a sériově připojovat diody dle doporučení a pak změřit napětí? Chápu to dobře?
No a potom jak budu vědět požadované vyhovující napětí tak jak dál :-) ?
Spíš jsem čekal že se koupí zdroj který řekněme bude od 0V do 12V a já si nastavím otáčením něčeho takové napětí, které mi bude vyhovovat dle svitu LEDek... Taková možnost není?
Asi sem se do toho trochu zamotal, myslel jsem že to nebude tak složité, když už tedy víme, že "nějak to jde"...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana