Proč elektrokotel Ray Protherm nefunguje jindy, nez v nizke sazbe?
Martin Voky:
Tak vám chci dát jen vědět čím to bylo.
Všem díky za snahu pomoci.
Autorizovaný revizaci prothermu je jeden velký průšvih, nic horšího jsem nezažil, dva první tvrdili, že vše udělali správně a skončilo to hádkou, když jsem si stál za svým, že pokud kotel nefunguje je něco v nepořádku.
Další tu byly dnes, a zase tvrdili jak je vše dobře, po hodině jsem volal, že kotel stále dělá to samé a hlasí po nějaké době chybu esc.
Tak začali nadávat na čez, že mám vadný vysílač hdo, nebo že je chybné rele v pojistkové skříni a vina je elektrikáře.
Musím zdůraznit, že všichni byly starší muži přes 40 let, kteří se živí v oboru několik let.
Volal jsem tedy elektrikáři, ten prijel a tvrdil, že je vše správně a zase začal svádět vinu na čez nebo prodejce kotle a že mám vadný kus.
Na čez jsem zavolal a večer měl přijet technik.
Stále jsem to nevzdával a doufal, že technik diagnostikuje vadný vysílač HDO.
Přijel mladý, zhruba 25 kluk. Akční, pohotový a ochotný pomoci člověku s problémem. To jsem ještě nezažil.
Po chvíli zjistil, že vysílač je v pořádku, tím jeho práce měla končit a mohl odjet.
Nabídl se, že koukne do pojistkové skříně, jestli je vše v pořádku.
Zavolal jsem elektrikáři aby mu řekl jaký kabely od čeho jsou a jak to máme zapojené, začal pána z čezu přesvědčovat, jak je vadný kotel, že už u nás bylo spousta lidí a že jsou s kotlem od začátku potíže.
Nechápu, jak to pána z čezu mohlo napadnout, ale nepřestával mě udivovat s jakým nasazením chtěl můj problém vyřešit.
Proměřil HDO vysílač a zjistil, že obvykle modře značený kabel hdo je pod zelono žlutou barvou, takže propojil relé v pojistkové skříni místo modrého a problém je vyřešen a funguje vše jak má.
S lidmi dělám neustále, ale takovýhle přístup, jako projevil pán od čezu mě hrozně příjemně překvapil. Nejsmutnější na tom je, že všem lidem co jsem zaplatil a jsou na to školeni mi nepomohli. A nejvíc smutné je, že pán od čezu při odjezdu do aplikace čezu, výjezd odeslal jako marný. Díky chlape!!
Miroslav Minařík:
Citace: Martin Voky 29.10.2020, 21:31
Proměřil HDO vysílač a zjistil, že obvykle modře značený kabel hdo je pod zelono žlutou barvou, takže propojil relé v pojistkové skříni místo modrého a problém je vyřešen a funguje vše jak má.
A kdo tedy zavinil tu chybu špatného označení vodiče? To se samo určitě neudělalo.
Martin Voky:
Citace: Miroslav Minařík 30.10.2020, 07:41
A kdo tedy zavinil tu chybu špatného označení vodiče? To se samo určitě neudělalo.
Samozřejmě, že elektrikář, který měl podle mě proměřit hdo, jak je to zapojené a pod jakou barvou je nízký 20h tarif. Kdyby ten to správně připravil, neplatil jsem dalším revizákům cestu a čas strávený čas na stavbě.
Miroslav Minařík:
Citace: Martin Voky 30.10.2020, 21:23
Samozřejmě, že elektrikář,
nevím, jak to vidí ostatní elektrikáři, ale vidím, že jste to pěkně zjednodušil a udělal "účet bez hostinského". Pošlete mi prosím kontakt na ty aktéry co jsou tak neschopní. zeptám se jich na jejich úhel pohledu.
Pavel Horský:
Citace: Martin Voky 29.10.2020, 21:31
Co je to "modře značený kabel"?
Co znamená "HDO je pod zeleno žlutou barvou"?
V pojistkové skříni jsou jen pojistky...... kde se tam vzalo relé?
Milý pane, uplně slyším, co a jak jste vysvětloval těm technikům, které tak haníte.
Také by mě zajímal kontakt na ty "hrozné" elektrikáře, kteří nevyřešili váš problém.
Rád bych si v tom udělal jasno.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana