Proč někdy při vt stykač nepřeruší přívod elektřiny?
Vít Rotrekl:
A já bych si ještě přidal.
Ty spínačky PRIM jsou distributora? Asi už to bude dost staré, nepamatuju se že by se za mé kariéry (cca 22 let) osazovaly, vždy už jen příjmač HDO.
Setkal jsem se i s tím, že spínačky jednou seply, jednou neseply - vadný kontakt nebo prostě přepínací mechanizmus v nich.
A v kombinaci s "chybou zapojení" ovládání v elektrokotli - jiná fáze než pro stykače, to může dělat takovéto náhodné stavy.
Václav Třetí:
Citace: Jan Franěk 04.10.2020, 19:18
Co mi ale hlava nebere. je cesta fázového vodiče mezi jističe, kdy kvůli němu je mezi nimi mezera a přitom je v rozvaděči tolik místa, že by ho mohl elektrikář omotat 100m kabelu a ještě by tam bylo místo.
To bylo první, co mi padlo do oka, zmačkaný vodič, který vypadá jako když s ním někdo řešil provizorně nějaký problém a moc to neuměl.
Spínací hodiny PRIM SPHQ pamatuji již z 80. let a nikdy s nimi nebyly problémy s kontakty, pokud je někdo nepřetěžoval. Uvnitř je použitý mikrospínač, který vydrží mnoho sepnutí a pokud se poškodí, tak už nefunguje vůbec. To jsem zaregistroval v minimu případů. K ovládání jednopovelovéh o tarifu (pro boilery) u elektroměru se běžně nepoužívají od roku 1996. Ovšem pro ovládání přímotopných sazeb se používalo už v roce 1991 HDO typu FMX 300, protože již tehdá byl požadavek na oddělené ovládání tarifní cívky elměru a dva samostatné stykače pro 8 hod. provoz boileru a 20 hod. provoz topení.
To chce proměřit a bude jasno hned, tady rozebíráme co to možná je, ale pravděpodobnos t, že to opravíme "po telefonu" je nulová.
TOMÁŠ Kyselý:
Citace: Vít Rotrekl 05.10.2020, 10:29
A já bych si ještě přidal.
Ty spínačky PRIM jsou distributora? Asi už to bude dost staré, nepamatuju se že by se za mé kariéry (cca 22 let) osazovaly, vždy už jen příjmač HDO.
Setkal jsem se i s tím, že spínačky jednou seply, jednou neseply - vadný kontakt nebo prostě přepínací mechanizmus v nich.
A v kombinaci s "chybou zapojení" ovládání v elektrokotli - jiná fáze než pro stykače, to může dělat takovéto náhodné stavy.
Ano spínačky PRIM jsou distributora. Stáří nevím cca.40let ? Dům byl postaven v r.1978 ,já zde bydlím 21 let, když jsem dům kupoval ,už tady byli nainstalovány.
Jiří Schwarz:
Citace: TOMÁŠ Kyselý 05.10.2020, 06:53
...
Proč ale někdy vše funguje a při vt se přívod přeruší, kdyby byli špatné spínací hodiny tak by se snad závada projevovala vždy, ne ?
Já bych vám prozradil čím to je... ;)
Ale to bych musel bydlet někde poblíž a přiběhnout s potřebným vybavením...
Pár měření a pokusů na místě by v tom udělalo jasno.
Takže za "plzeňský kraj" se dobrovolně hlásím.
Přidá se někdo? ;D
TOMÁŠ Kyselý:
Citace: Václav Třetí 05.10.2020, 11:59
To bylo první, co mi padlo do oka, zmačkaný vodič, který vypadá jako když s ním někdo řešil provizorně nějaký problém a moc to neuměl.
Spínací hodiny PRIM SPHQ pamatuji již z 80. let a nikdy s nimi nebyly problémy s kontakty, pokud je někdo nepřetěžoval. Uvnitř je použitý mikrospínač, který vydrží mnoho sepnutí a pokud se poškodí, tak už nefunguje vůbec. To jsem zaregistroval v minimu případů. K ovládání jednopovelovéh o tarifu (pro boilery) u elektroměru se běžně nepoužívají od roku 1996. Ovšem pro ovládání přímotopných sazeb se používalo už v roce 1991 HDO typu FMX 300, protože již tehdá byl požadavek na oddělené ovládání tarifní cívky elměru a dva samostatné stykače pro 8 hod. provoz boileru a 20 hod. provoz topení.
Je mně jasné ,že se problém takhle nevyřeší. Ale jak se říká víc hlav víc rozumu. Elektrikáře co to tady instaloval jsem tady mněl v rámci reklamace, vše proměřil a říkal že by mohla být závada ve spínacích hodinách PRIM, ale nevyloučil ani možnost jiné závady...
Nechci postupovat systémem pokus/omyl zvláště při ceně dopravy 700,-
To chce proměřit a bude jasno hned, tady rozebíráme co to možná je, ale pravděpodobnos t, že to opravíme "po telefonu" je nulová.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana