Mohou se použít ve sklepních prostorech obytného domu drátěná koryta pro kabely?
(1/1)
Petr Delka:
Mohou se používat ve společných sklepních prostorech užívaných lajky (obyčejný obytný 12-ti patrový dům) drátěné žlaby, pro rozvod světelných a zásuvkových okruhů pod stropem? Nebo je striktně dáno, že pouze lišty a uzavřené žlaby typu MARS atd. Nikde jsem se o tom v ČSN nedočetl. Sdělení jednoho kolegy, že se používat nesmí, mě trochu překvapilo a vrtá mi to hlavou.. :-[
Ižák Ctibor:
Citace: Petr Delka 02.10.2020, 12:05
Mohou se používat ve společných sklepních prostorech užívaných lajky (obyčejný obytný 12-ti patrový dům) drátěné žlaby, pro rozvod světelných a zásuvkových okruhů pod stropem? Nebo je striktně dáno, že pouze lišty a uzavřené žlaby typu MARS atd. Nikde jsem se o tom v ČSN nedočetl. Sdělení jednoho kolegy, že se používat nesmí, mě trochu překvapilo a vrtá mi to hlavou.. :-[
Spýtajte sa kolegu na normu, ktorá to zakazuje" nedoporucuje" Podľa mňa, nie je dôvod nepoužiť spomínané žľaby.
Jiří_Hrubý:
Citace: Petr Delka 02.10.2020, 12:05
Sdělení jednoho kolegy, že se používat nesmí, mě trochu překvapilo a vrtá mi to hlavou.. :-[
Asi kolega studoval ČSN 73 0895.
Navigace
[0] Index zpráv