Proč je neuspořádaná kabeláž nazývaná právem hroznou instalací?

<< < (4/15) > >>

Velký Bobeš:
Citace: Jan Franěk  14.10.2020, 21:08

- ... výcenásobné zásuvky

To je nový druh? >:D

Jan Franěk:
Citace: Jakub Zida  14.10.2020, 23:45

No teď jste to netrefil ale vůbec, pouze pro vnitřní použití, pod střechou uvnitř domu je to snad vnější prostředí?

No, k tomu opravdu nemám co říci. Zkusím to ale jinak. Můžete zde vyjmenovat běžné VV, se kterými se u bytů a RD počítá a které se standardně píší do revizí?

Citace: Jakub Zida  14.10.2020, 23:28

Zkuste třeba solarix kabel,>...

Zkusil jsem - viz příloha.  Také vidím -20 až 60°C o kterých jsem psal a ne vašich 70°C.

Citace: Jakub Zida  14.10.2020, 23:28

O tom co je a není vhodné by neměl rozhodovat váš pocit ale specifikace výrobku, to jistě víte. Stejně tak bych rád videl nařízení které říká že prodlužovací kabel musí být nebo by měl být pod dohlem provozovatele.

Ano, o tom jsem také psal a proto čtu i návody výrobců.

Viz druhá příloha  ;)

Jan Franěk:
Citace: Velký Bobeš  15.10.2020, 11:22

To je nový druh? >:D

Ne, ale jde o běžně používané pojmenování, aby jste nemusel říkat například 2m prodlužovací přívod s 3 zásuvkami. Přidrátování této zásuvky je špatně když tam jsou tři, stejně tak kdyby jich tam bylo 5. proto je to napsáno všeobecně. Ale rád bych pokud by jste měl tématu něco opravdu podstatného. Ne takovou kravinu.

JakubZi:
Citace: Peter Lovacký  15.10.2020, 05:32

Podľa 5-51 sa druh priestoru posudzuje aj podľa vplyvu kúrenia a klímy... ni a keď je to klasická povala, tak potom aspoň podľa našich príloh NZA6 a N3 je to prostredie "III - IV" v ktorom sa má počítať s AD2....takže s tou predlžovačkou je to tam zle

Uloženia vedení aspoň čo tam vidím sú v súlade s normou, a to jak v trubke tak na vzduchu... no a dosť teda pochybujem že podľa výrobcu to nebudú materiály vhodné na drevo

Inašie podľa môjho by elektrikár mal pozerať hlavne na bezpečnosť a nemusí hneď zrovnávať každý káblik jak dajaký Monk...
Na druhej strane je ale normálne v inštalačkách ťahať kábel z bodu A do bodu B v takých dĺžkach jaké sú nevyhnutné, a nie v takých jaké sa kúpili v obchode... to potom naozaj vyzerá jak obyčajný bordel na výstave káblov, že "aha koľko ja toho mám"  :D

Kolega v předchozím příspěvku to vygooglil, použití výrobku je vhodné pouze pro vnitřní prostředí, to mluví za vše, ta věta dokonce ani nezakazuje použít ho venku jak je zcela běžná praxe :) domnívám se že kolegové se nikdy neúčastnili právního sporu nebo nepsali posudek jenom slepě koukají do normy a snaží se to aplikovat nikoliv podle toho co psáno ale jak to chápou :))

JakubZi:
Citace: Jan Franěk  15.10.2020, 11:23

No, k tomu opravdu nemám co říci. Zkusím to ale jinak. Můžete zde vyjmenovat běžné VV, se kterými se u bytů a RD počítá a které se standardně píší do revizí?

Zkusil jsem - viz příloha.  Také vidím -20 až 60°C o kterých jsem psal a ne vašich 70°C.

Ano, o tom jsem také psal a proto čtu i návody výrobců.

Viz druhá příloha  ;)

1. On ten byt nemá revizi? Pak samozřejmě to nelze provozovat.
2. Solarix Kategorie: CAT5E
Nejvyšší podporovaný protokol : 1000BaseT
Stínění: ne
Značení délky (metráž) : ano
Šířka pásma : 100 MHz
Vodič : měděný drát 0, 50 mm
Izolace : polyethylen 0, 88 mm
Plášť : PE
Barva: černá
Průměr kabelu: 5, 0 mm
Váha: 35 kg/km
NVP : 68 %