Proč je neuspořádaná kabeláž nazývaná právem hroznou instalací?

<< < (3/15) > >>

JakubZi:
Zkuste třeba solarix kabel, u mne na půdě teplota nepřesahuje 50C za horkých letních dnů, i můj router takové prostředí bezpečne zvládne včetně zdroje a prodlužováku. Nevšimnul jsem si že bych psal o montáži prodlužováku ale o jeho natažení/umístění. O tom co je a není vhodné by neměl rozhodovat váš pocit ale specifikace výrobku, to jistě víte. Stejně tak bych rád videl nařízení které říká že prodlužovací kabel musí být nebo by měl být pod dohlem provozovatele. Inu přeji vám hodně zdaru s napadením toho co vidíte na obrázku ovšem spochybňuji hodnotu deklarované úspěšnosti 100%,  spíš ji vidím limitně k nule ;))

JakubZi:
Citace: Jan Franěk  14.10.2020, 23:10

Domnívám se, že tato věta v návodu mluví za vše  ;)

A to jsme u prvního el. zařízení z fotky  ;D

No teď jste to netrefil ale vůbec, pouze pro vnitřní použití, pod střechou uvnitř domu je to snad vnější prostředí? Nebo prostředí vystaveno vnějším vlivům? Nějaké nebezpečné prostředí? Jistě je tam vyší radiace a čas plyne pomalej než ve sklepě což jsou prokazatelné podmínky ovšem zcela zanedbatelné, ale zbytek se obávam  že je to pouze spekulace jelikož o relevantních podmínkách v daném prostředí nevíme nic :))

Úpřimně až na ten prodlužovák co tam nemá být za určitých podmínek tam nic zásadního nevidím co se elektřiny týče. Co ale vidím jako těžký BOZP průser je ta nekrytá minenerální vata a hned bych utíkal pro ffp3 respirátor.

Peter Lovacký:
Podľa 5-51 sa druh priestoru posudzuje aj podľa vplyvu kúrenia a klímy... ni a keď je to klasická povala, tak potom aspoň podľa našich príloh NZA6 a N3 je to prostredie "III - IV" v ktorom sa má počítať s AD2....takže s tou predlžovačkou je to tam zle

Uloženia vedení aspoň čo tam vidím sú v súlade s normou, a to jak v trubke tak na vzduchu... no a dosť teda pochybujem že podľa výrobcu to nebudú materiály vhodné na drevo

Inašie podľa môjho by elektrikár mal pozerať hlavne na bezpečnosť a nemusí hneď zrovnávať každý káblik jak dajaký Monk...
Na druhej strane je ale normálne v inštalačkách ťahať kábel z bodu A do bodu B v takých dĺžkach jaké sú nevyhnutné, a nie v takých jaké sa kúpili v obchode... to potom naozaj vyzerá jak obyčajný bordel na výstave káblov, že "aha koľko ja toho mám"  :D

Kvita Ladislav:
Citace: Jakub Zida  14.10.2020, 17:32

Zbytek jsou ethernet kabely a na ty se elektro normativa nevztahuje.

Jste si jistý, neuniklo vám něco? Co se týká obytných prostorů, v rychlosti vybírám:

ČSN 34 2300 ed.2
ČSN 33 2000-5-52 ed.2
ČSN EN 50173-1 ed.2
ČSN EN 50173-4
ČSN EN 50174-2 ed.2
ČSN EN 62305-1 ed.2
ČSN EN 62305-4 ed.2

JakubZi:
Citace: Kvita Ladislav  15.10.2020, 10:04

Jste si jistý, neuniklo vám něco? Co se týká obytných prostorů, v rychlosti vybírám:

ČSN 34 2300 ed.2
ČSN 33 2000-5-52 ed.2
ČSN EN 50173-1 ed.2
ČSN EN 50173-4
ČSN EN 50174-2 ed.2
ČSN EN 62305-1 ed.2
ČSN EN 62305-4 ed.2

Zcela jistej, ale nebojte se klidně jsem napište konkrétní článek a já vám řeknu proč je vám to k ničemu v tomto případě :P

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana