Je možné napájení 1f spotřebiče symetricky ze 3f?

<< < (6/8) > >>

Jan Kelbich:
Citace: Jan Franěk  24.09.2020, 07:53

Spíš bych to viděl obráceně. Vaření by mělo přednost před kompresorem TČ. Pak to přednostní relé dává smysl. Ta případná hodina vaření (blokování topení) zpravidla neznamená pro dům nijak vážnější snížení komfortu

Jen tam může být problém s dvoupolohovou regulací sporáku. Takže by to přednostní relé mělo vypínat hned, ale zapínat se spožděním.

Jan Franěk:
Citace: Jan Kelbich  24.09.2020, 09:15

Jen tam může být problém s dvoupolohovou regulací sporáku. Takže by to přednostní relé mělo vypínat hned, ale zapínat se spožděním.

To nevidím jako problém, ale jednu z věcí k technickému doladění řízení odběru. Například nemusí být problém aby při správném rozfázování spotřebičů, fungoval sporák na dvě plotny (nebo plotnu a troubu),  aniž by odepínal TČ. Až při "plném" vaření by se TČ mohlo na čas odstavit. To se stává celkem málokdy a vždy na omezený čas, řekněme do 1h. Řešení není příliš nákladné a omezení domácnosti jsou minimální. (furt mi nedává ekonomický i technický smysl "symetrizovat" 1f motor do 3f sítě u RD)  Ale jiná domácnost  to může mít samozřejmě jinak. Stále vaříme z vody, protože není dostatek potřebných informací. ;)

Citace: Petr Petr  24.09.2020, 02:18

1F 4kW motor je docela zvěrstvo. Není to poctivý 3F, zapojený jako 1F?

Viděl jste někdy kompresor TČ?  ::)  A takové "zvěrstvo"  to zase není  ;) . Zajímá mne, co je ohledně připojení TČ napsáno v jeho návodu. Tedy velikost a charakteristik a jištění, případně doporučený kabel. To může hodně napovědět  ;)  Ideální by bylo vložit sem celý návod.

Fuk Tomáš:
Co takhle Scottovo T-zapojení transformátorů?

Jiří_Hrubý:
By mě zajímalo, zda při zřizování sazby pro tepelko někdo řešil PPDS, přílohu 6, odstavec 4.1.4…
Může se klidně stát, podle místních parametrů sítě, že zpětné vlivy tu výměnu urychlí, protože těžký rozběh 4kW jednofázově už umí sítí houpnout.

Jan Franěk:
Citace: Jiří_Hrubý  24.09.2020, 11:19

By mě zajímalo, zda při zřizování sazby pro tepelko někdo řešil PPDS, přílohu 6, odstavec 4.1.4…
Může se klidně stát, podle místních parametrů sítě, že zpětné vlivy tu výměnu urychlí, protože těžký rozběh 4kW jednofázově už umí sítí houpnout.

Nevíme jestli jde o těžký rozběh. Většina podobných TP, u tohoto výkonu už používá FM k řízení rozběhu i výkonu. Jinak nevím jak by se měnil příkon mezi 3,7 a 4,3kW, i když se mi tyto hodnoty zdají nějaké divné. Opravdu bych rád znal typ TČ a viděl jeho návod, aby už konečně bylo jasno o čem se doopravdy bavíme.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana