Pokud sledujete vzdělávací přednášku na internetu, máte raději online/offline?

<< < (2/3) > >>

Martin Novák:
Pro mne osobne je nejprijemnejsi forma zaznam prednasky nebo skoleni s moznosti interakce s prednasejicim treba e-mailem. Tedy moznost kouknout se na prednasku a treba pustit si vic krat cast co mne zaujala, nebo jsem ji zcela nepochopil. Nebo dat pauzu a najit si v literature informaci, na kterou se prednasejici odvolava jako na samozrejmost, ale pro mne je nova. A pak treba napsat sve dotazy prednasejicimu mailem nebo pres nejakou formu chatu a dostat odpoved.

Miroslav Minařík:
Citace: Martin Novák  21.09.2020, 10:06

Pro mne osobne je nejprijemnejsi forma zaznam prednasky nebo skoleni s moznosti interakce s prednasejicim treba e-mailem. Tedy moznost kouknout se na prednasku a treba pustit si vic krat cast co mne zaujala, nebo jsem ji zcela nepochopil. Nebo dat pauzu a najit si v literature informaci, na kterou se prednasejici odvolava jako na samozrejmost, ale pro mne je nova. A pak treba napsat sve dotazy prednasejicimu mailem nebo pres nejakou formu chatu a dostat odpoved.

Takže interaktivně, tedy workshop. Přednášející začne téma a pokud všichni účastníci nepotvrdí pochopení látky a nezbytných souvislostí, tak se nepokračuje dál. Tento způsob se nejvíce přibližuje běžné výuce ve třídě.

Nevýhodou je malá skupina připojených a podmínka stejné úrovně znalostí. Také z toho důvodu se webináře nepořádají plošně a účastníci se vybírají. Pokud se tato pravidla dodržují, jsou taková virtuální setkání fakt dost dobrá (i následný záznam). Pokud se však na "kanále" ozývá příliš mnoho účastníků, navíc s rozdílnými znalostmi, v mnoha případech jsou výsledky očekávání rozporuplné.

Jan Franěk:
Nejraději živáky. Ale díky nedostatku času, shlédnu záznam živáku který mne zaujal a mám to raději, než video natočené "do monitoru" PC.
Podcasty jsou další kapitolou a příjemným zpestřením dlouhých cest do práce.  :)

To že nemohu ale u záznamu položit otázku okamžitě během sledování, mi nedělá větší problém. Stejně mne mnoho otázek napadne později, kdy už skončí možnost diskutovat "živě",  někdy i na základě již někým položených otázek. Většinou je k dispozici kontakt, kam se nechá zavolat, nebo napsat a nechat si dovysvětlit, či upřesnit potřebné.

Ale pokud bych přijel na školení osobně, očekávám setkání s přednášejícím a možnost s ním osobně komunikovat. Za to platím. Pokud bych si sedl do sálu a někdo mi pustil jeho školení na plátno, asi bych radostí neskákal a říkal si, že jsem nikam nemusel jezdit a klidně se na to mohl podívat večer v posteli na NTB, nebo tabletu. Cena by pak musela odpovídat obsahu a tomu, že jen "tupě" sleduji. Přiznávám že není mnoho témat která mne rychle napadnou a za která bych byl ochotem platit i podobnou formu "neživé" prezentace. Obzvlášť v době, kdy se jistě najde konkurent, který to připraví pro své zákazníky zdarma.

Miroslav Minařík:
Citace: Jan Franěk  21.09.2020, 11:05

Obzvlášť v době, kdy se jistě najde konkurent, který to připraví pro své zákazníky zdarma.

Ááááá, rýsuje se nové, zajímavé téma!
ZDARMA?
To otevřeme v jiném vlákně.
Něco může být i zdarma drahé. Něco pak prozradím ...

Předtočený materiál není notabene vždy špatně. Pokud zkusíme analogii k prezenčnímu školení, tak učitel nikdy nepustí na celou hodinu výukové video a neodejde. Vždy se jedná o doplněk v komunikaci se studenty. A v tomto to může být podobné i v případě distančního, resp. on-line vzdělávání.

Lze ovšem namítnout, že záznam skvělého on-line školení je také super. Ano, to je pravda. Tak proč se tu bavíme o on/off line? Protože pokud je něco on-line, tedy na živo, na ostro, pak to vypadá zcela jinak, než když to někdo synteticky nadabuje předem. Už si toho někdo všiml?

Tým Elektrika:

Citace

Vít Pivoňka:
To záleží na tématu, a na dalších okolnostech. Nejraději mám online s tím, že existuje možnost v průběhu psát dotazy. Přednášející má pak mít prostor aspoň některé dotazy zodpovědět hned a případné zbylé třeba mailem. Snad to zní automaticky ale ne vždy tomu tak je :)
No a offline (předtočené),  případně záznam oceňuji pro případy, kdy nemám možnost se účastnit. Ono mít přístup k záznamu zajímavé přednášky je super ;)
Jako nejnáročnější vidím poznat předem zda bude přednáška vzdělávací, nebo neužitečná.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana