Jak se elektrikář v této době udržuje v duševní kondici?
Jan Franěk:
Na první pohled to vypadá jako téma zcela mimo, ale domnívám se, že i to patří k dnešní práci elektrikáře, obzvláště OSVČ. Ač se to nezdá, v našem životě zdaleka nejde pouze o zdraví tělesné, ale i duševní a čím jsem starší, tím intenzivněji to vnímám, včetně potřeby nějakého relaxu.
Každý z nás nějak relaxuje, aby ustál tlak zvenku a trochu upustil páru. Někdo lepí letadla, jiný vláčky, někdo sedí s mikrofonem u vysílačky a jiný vyrazí na kolo, nebo sjíždí řeku. Po spojce, když jsem mluvil s některými kolegy a probírali jsme své zájmy a koníčky, napadlo mne zeptat se jak udržují své tělesné zdraví další z kolegů. Osobně to střídám podle nálady i dalších okolností, kterými může být například počasí. Od létání s RC větroněm, přes návštěvu střelnice, až po mikrofon CBčka. Samozřejmě i práce okolo domu a vylepšování nejen vzhůedu, ale i možností domácí automatizace.
A co vy? Jak se vám daří a pomocí čeho přežít tuto bláznivou a uspěchanou dobu?
Viktor Klemon:
Chovám včely. Práca v otvorenom úli pripomína PPN - každá chyba sa trestá,
Včely nemajú radi vysielajúci mobil, takže tam mám absolútny kľud.
Výroba a spotreba vína je tiež dobrý relax na dlhé zimné večery.
Jan Franěk:
Citace: Viktor Klemon 16.09.2020, 14:53
Chovám včely. Práca v otvorenom úli pripomína PPN - každá chyba sa trestá,
Včely nemajú radi vysielajúci mobil, takže tam mám absolútny kľud.
Výroba a spotreba vína je tiež dobrý relax na dlhé zimné večery.
:) :) :) Tak tomu říkám bomba :) :) :)
Pavel Horský:
Já už něco přes 30 let aktivně hraji v rockové kapele. To mě úžasně nabíjí. Pohled z podia na rozjařené fanoušky vždy moc potěší :)
V zimě lyžuji, jaro - podzim rekreační turistika po památkách naší země, houbaření, rybolov, rockové koncerty (jako divák).....
Člověk by si měl najít vždy pár koníčků. Život se musí prožít a ne jen ho trávit v práci.
Jiří Schwarz:
Je fajn najít si nějakou činnost, která je alespoň trochu odlišná od "práce".
Takže jsem právě "zaparkoval" kolo... Sice to byl v lese trochu smutný pohled na to, co zase vykáceli, ale ta nádherná vůně dřeva a smoly mě nabíjí...
A nahoře na kopci jsem vytáhnul z batohu radiostaničku, zkusil zavolat podobně nadšené kamarády...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana