Co to je cos fí?

<< < (4/5) > >>

Petr Doležal:
S těmi investicemi moc nesouhlasím. Jednak to nemusí být 4 kvadrantový elměr, protože nikdy nebude byt dodávat energii do sítě, a dále, před 25 lety jsem koupil "hloupý" barevný televizor za 14 tisíc, t.j. dnes cca za 48 tisíc. Dnes je BTV této třídy více jak 13x lacinější a to má ještě navíc teletext. Kdo ví, co bude za pár let. Cenu chytrého elměru bych tedy neviděl jako překážku, tím spíš, že jde, jak píšete, o obrovské množství. Výrobci elměrů by se určitě přetrhli v nabídkách na dodávku. Byznys jak hrom.
Omlouvám sa za odbočení od tématu, ale "zavinil" to Peter svým dplňujícím dotazem   :)

Peter33:
Citace: Petr Doležal  13.09.2007, 18:56

S těmi investicemi moc nesouhlasím. Jednak to nemusí být 4 kvadrantový elměr, protože nikdy nebude byt dodávat energii do sítě, a dále, před 25 lety jsem koupil "hloupý" barevný televizor za 14 tisíc, t.j. dnes cca za 48 tisíc. Dnes je BTV této třídy více jak 13x lacinější a to má ještě navíc teletext. Kdo ví, co bude za pár let. Cenu chytrého elměru bych tedy neviděl jako překážku, tím spíš, že jde, jak píšete, o obrovské množství. Výrobci elměrů by se určitě přetrhli v nabídkách na dodávku. Byznys jak hrom.
Omlouvám sa za odbočení od tématu, ale "zavinil" to Peter svým dplňujícím dotazem   :)

Dobre, ale precejen nejvetsi odber tvori tepelne ohmicke spotrebice, vyplatilo by se to cezu a spol? Ty hromadny vymeny elmeru, to teda nevim. Jak dlouho se uz zavadi HDO? Existuje to v zahranici, merit jalovinu v domacnostech? Ten muj laickej dotaz spocival v tom, ze pro sit je preci dulezite mit rovnomerne zatizene faze, a tak jsem predpokladal slevu u jistice 3x10A nez 1x25A. U panelaku chapu, ze se kazdej byt pichne na jinou fazi, ale tak me to napadlo, sorry. Nejsem zadnej elektrotechnik, jsem jen ucen silnoproudu, s konickem v elektrotechnic e, postavim si sem tam nf zesik nebo tak, a na ucnaku se toho moc nedovim. Ucen elektrikar - Obor pro blbce co se jinam nedostali, tak to dneska je.

Petr Doležal:
Ale jistě. O tom měření jaloviny v domácnostech to byla víceméně narážka na odměny managerů.
Pan Fasulis to na příklad pochopil.

dolac:
Citace: Petr Doležal  13.09.2007, 18:56

Samozrejme, že elektromer nemusí byť 4-kvadrantový, ale stretol ste sa už niekedy z dvojkvadrantov ým? Ja ešte nie. Technická realizácia je totiž tá istá (mám na mysli samozrejme elektronické elektromery).
Cena pomerne slušného elektronického elektromeru je dnes na trhu cca 380 až 400 Eur. Odhadujem v ČR 3mil. domácnosti. Spolu je to vyše 1Mld Eur. Viete o koľko by musela ísť hore elektrika, ak by sa všetky elektromery vymenili? A to som nerátal prácu s touto výmenou spojenú.   

Petr Doležal:
Tak ješte naposledy jeden příspěvek a pak už ne:
1. Ještě jsem je nepotkal, ale není problém to vyrobit
2. Ty eura jsou právě o tom byznysu.
Ale sklouzli jsme tam, kam jsme nechtěli ! Nechme tu jalovinu u domácností plavat.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana