Co to je cos fí?
Petr Doležal:
To Peter:
Nepřivolávejte čerta >:D :)
Ani bych se nedivil při dnešním technickém pokroku, že jalovinu budou v domácnostech měřit i běžné elektroměry a bude se patřičně zpoplatńovat.
To až chudý management energetických gigantů zjistí, že má malé odměny.
Georgis Fasulis:
Přidávám se ke kolegovi Doležalovi výkřikem: "Nedrážděte chřestýše bosou nohou!" ::)
Pane Petře: Jestli je to tak, pak už mlčím. :)
Já to myslel v dobrém, bylo mi pana Kurky líto, měl jsem obavu, aby jeho nadměrná energie a snaha poradit nevyšla vniveč. Kolikrát se tu někdo něco zeptá, tady mu to deset nadšenců dlouhosáhle a podrobně vysvětlí a dotyčný se tu pak už ani neukáže. To jen má zkušenost, nic víc.
Peter33:
Citace: Georgis Fasulis 13.09.2007, 10:45
Přidávám se ke kolegovi Doležalovi výkřikem: "Nedrážděte chřestýše bosou nohou!" ::)
Pane Petře: Jestli je to tak, pak už mlčím. :)
Já to myslel v dobrém, bylo mi pana Kurky líto, měl jsem obavu, aby jeho nadměrná energie a snaha poradit nevyšla vniveč. Kolikrát se tu někdo něco zeptá, tady mu to deset nadšenců dlouhosáhle a podrobně vysvětlí a dotyčný se tu pak už ani neukáže. To jen má zkušenost, nic víc.
Tak ja, kdyz se na neco ptam, dam to do zalozky a pak kouknu na odpovedi, docela me stve, ze spousta lidi tu resi problem a pak nenapise jak to dopadlo. Jinak uz takhle platime za jistic, kilowatty a ne malo. Jen odbocim, je drazsi jako pausalne navysit jistic na jedne fazi nebo udelat trifazovy privod?
Štefan Beláň:
TO: Peter33
Vaše otázka "je drazsi jako pausalne navysit jistic na jedne fazi nebo udelat trifazovy privod?" je od člověka, co se zajímá o cos. Fí, trochu podivná? :-\
Platíte za rezervovaný příkon, a ten je přepočtený na A. Domníváte se, že tyto věci navrhují lidé se základním a nižším vzděláním? 8)
dolac:
Citace: Petr Doležal 13.09.2007, 08:13
To Peter:
Nepřivolávejte čerta >:D :)
Ani bych se nedivil při dnešním technickém pokroku, že jalovinu budou v domácnostech měřit i běžné elektroměry a bude se patřičně zpoplatńovat.
To až chudý management energetických gigantů zjistí, že má malé odměny.
Jalová energia sa v domácnostiach najbližších cca 5-10 rokov určite nebude merať. Skôr by som povedal že nikdy. Investícia do miliónov nových 4-kvadrantových elektromerov by sa energetikom v poplatkoch za odobratú jalovinu asi nikdy nevrátila. Čo sa týka merania elektriny v domácnostiach, skôr bude snaha energetikov inštalovať elektromery s diaľkovým odpočtom, prípadne aj s možnosťou diaľkového vypnutia odberného miesta pri neuhradení faktúry za elektrinu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana