#Z50: Do které třídy patří elektrický předmět, určený pro připojení na mn?
Tým Elektrika:
Do které třídy patří elektrický předmět, určený pro připojení na mn a který nemá žádné vnitřní ani vnější obvody a napětím vyšším než je mn?
a - I
b - II
c - III
viz : Třídy elektrických předmětů
https://zdroje.elektrika.cz/?q=t%C5%99%C3%ADdy+p%C5%99edm%C4%9Bt%C5%AF&book_id=18
Otázka ze znalostních testů vyhlášky 50/78Sb. #1
Jirka Š. Svejkovský:
Tři sestry?
Jiří Schwarz:
Pokud je to Malé Napětí možné považovat ze "nezávislý" SELV
Třeba takový mobil bych bez problémů zařadil do třídy III, ale jakmile se připojí na nabíjení, i když je tam pracovní malé napětí jen 5V, kdo si někdy rozebral nějaká pidizdrojíček, asi viděl a pochopil...
Radim Strycharski:
Citace: Redakce portálu Elektrika 08.09.2020, 14:58
...patří elektrický předmět, určený pro připojení na mn a který nemá žádné vnitřní ani vnější obvody...
Asi mám chabou fantazii, ale kdybych se kdysi svého učitele zeptal na elektrický předmět, který je určený k připojení někam a přitom sám nemá žádné obvody, tak by mi zcela jistě odpověděl otázkou: "A vy sám sobě rozumíte?"
Miroslav Minařík:
Citace: Radim Strycharski 09.09.2020, 08:01
Asi mám chabou fantazii, ale kdybych se kdysi svého učitele zeptal na elektrický předmět, který je určený k připojení někam a přitom sám nemá žádné obvody, tak by mi zcela jistě odpověděl otázkou: "A vy sám sobě rozumíte?"
Radime fajn, že to komentuješ. Bohužel to je přesná citace tekdejšího zadání ke zkouškám. Souhlasím s tebou ale zkus napsat na Svazarm a říct jim svou námitku.
(dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana