#Z50: Do které třídy patří elektrický předmět, určený pro připojení na mn?

(1/2) > >>

Tým Elektrika:
Do které třídy patří elektrický předmět, určený pro připojení na mn a který nemá žádné vnitřní ani vnější obvody a napětím vyšším než je mn?
a - I
b - II
c - III

viz : Třídy elektrických předmětů
https://zdroje.elektrika.cz/?q=t%C5%99%C3%ADdy+p%C5%99edm%C4%9Bt%C5%AF&book_id=18

Otázka ze znalostních testů vyhlášky 50/78Sb. #1

Jirka Š. Svejkovský:
Tři sestry?

Jiří Schwarz:
Pokud je to Malé Napětí možné považovat ze "nezávislý" SELV

Třeba takový mobil bych bez problémů zařadil do třídy III, ale jakmile se připojí na nabíjení, i když je tam pracovní malé napětí jen 5V, kdo si někdy rozebral nějaká pidizdrojíček, asi viděl a pochopil...

Radim Strycharski:
Citace: Redakce portálu Elektrika  08.09.2020, 14:58

...patří elektrický předmět, určený pro připojení na mn a který nemá žádné vnitřní ani vnější obvody...

Asi mám chabou fantazii, ale kdybych se kdysi svého učitele zeptal na elektrický předmět, který je určený k připojení někam a přitom sám nemá žádné obvody, tak by mi zcela jistě odpověděl otázkou: "A vy sám sobě rozumíte?"

Miroslav Minařík:
Citace: Radim Strycharski  09.09.2020, 08:01

Asi mám chabou fantazii, ale kdybych se kdysi svého učitele zeptal na elektrický předmět, který je určený k připojení někam a přitom sám nemá žádné obvody, tak by mi zcela jistě odpověděl otázkou: "A vy sám sobě rozumíte?"

Radime fajn, že to komentuješ. Bohužel to je přesná citace tekdejšího zadání ke zkouškám. Souhlasím s tebou ale zkus napsat na Svazarm a říct jim svou námitku.
 (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana