Ako odstranit blikanie LED svetiel pri zapojeni spotrebica do zasuvky?
Tomáš Žabka:
Pokud máte vhodný měřák změřte impedanci mezi L a N a napětí bez zátěže a se zátěží.
Peter Novotny:
Sietove napatie v zasuvke je stabilne, okolo 240V. Ampermeter pri vypnutom motore ukazuje 0, pri zapnutom ale stojacom motore je to medzi 80 a 100 mA, pri beziacom motore asi 1.6A (pri aktualnom nastaveni, nechcel som do toho moc hrabat.
Impedanciu bohuzial neviem zmerat.
To ze pri vypnutom motore ukazuje ampermeter 0 by zodpovedalo mojmu odhadu ze je tam skutocny vypinac. Potom vsak nechapem ako to moze ovplyvnovat led?
Ak je tam vsak nejaky maly alebo velmi pulzny prud tak to nedokazem zmerat.
Jiří_Hrubý:
Ještě tady nepadlo, jakou frekvencí ta světla blikají.
Impedance zmiňovaná kol. Žabkou může být příčina, zažil jsem na chatě přes silvestra malou schýzu, když mi vánoční blikátka ve vedlejší chatě rozblikávala žárovky a v noci jsem to přepojoval v HDS.
Nevylučoval bych ani možnost, že mezi regulátorem motoru a zdrojem světel dochází k nějaké rezonanci.
Možná bych ještě nemaje možnost měřit, zkusil dát motor do zásuvky přes rozdvojku, připojit tam přenosku a zkusmo na místě otestovat jiné světelné zdroje.
ACEOF ACES:
Citace: Peter Novotny 09.09.2020, 15:21
Sietove napatie v zasuvke je stabilne, okolo 240V.
...
Impedanciu bohuzial neviem zmerat.
...
Můžete do té zásuvky zapojit rychlovarnou konvici nebo žehličku asi 2000W a po dobu ohřívání změřit napětí zásuvky?
Napětí by nemělo klesnout více než o 14V.
Jiří Schwarz:
Už jsem se setkal s tím, že zdroj pro jedno zařízení, co by si zasloužil zařazení jako LowEnd posílal do rozvodu vyšší harmonické a na ty reagoval také "LowEnd" zdroj pro LEDky a ty nepravidelně poblikávaly
A tam byla impedance mírně pod 1 Ohm... Běžný "slušný" stav
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana