Mohu provádět s !6 revize serverů na DPP?
TP2020:
Starám se jedné nejmenované firmě o správu PC a bylo mi nabídnuto, zda nechci zároveň provádět i elektro revize PC/Serverů. Mohu tento úkon vykonávat na dohodu o provedení práce? Jsem pouze držitelem osvědčení vyhlášky č.50 §6.
(procházel jsem fórum a odpověď jsem nenašel)
Moderátor: Kdo vám řekl, že má být odpověď zde? Proč se nepodívate do jiné části tohoto portálu?
Jirka Š. Svejkovský:
Pokud máte §6, revize provádět nesmíte (teda smíte, ale pouze spotřebičů).
V případě DPP/DPČ vám stačí osvědčení od TIČR §9. Pokud byste tuto činnost chtěl vykonávat na živnost, pak potřebujete i oprávnění.
Moje poznámka: jste si jistý, že víte co a hlavně jak v datovém centru revidovat?
Jan Franěk:
Začněte s pročtením vyhl.50 . To je úplný základ.
Citace: Jirka Š. Svejkovský 07.09.2020, 19:56
Moje poznámka: jste si jistý, že víte co a hlavně jak v datovém centru revidovat?
To vůbec není poznámka od věci. Před cca 1/2 rokem mi volal nesťastný RT, jestli bych mu neporadil. Měřil lékařské přístroje a něco odpálil. Neměl školení ani znalosti. Drahá zkušenost. Na všechny rady už bylo pozdě.
Jiří Schwarz:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 07.09.2020, 19:56
Pokud máte §6, revize provádět nesmíte (teda smíte, ale pouze spotřebičů).
...
A i tohle je na velkou diskusi KDY, pro koho, za jakých okolností to je možné provádět
A jak už bylo zmíněno - u některých speciálních zařízení technologií, například ve výpočetním středisku, to je o znalostech, zkušenostech a někdy i o správné pojistce "proti blbosti"
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jan Franěk 07.09.2020, 20:29
ZMěřil lékařské přístroje a něco odpálil.
Tak to je ještě o dva levely výš. U datového centra jde jenom o peníze, u zdravotnických zařízení o život.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana