Je možné, že set top box probíjí?

<< < (5/6) > >>

Václav Třetí:
Tak nějak přemýšlím, kam může u zařízení,,  které má příkon 6W (dle výrobce) téci 210 mA, což je při 230V zhruba 50VA. Zkusil bych proměřit, jak se mění proud v L a N  v závislosti na spojení krytu s PE a bez něho a přívodní vidlici bych také otočil, čili bych provedl celkem osm měření.

Jirka Š. Svejkovský:
A nebo bych to píchnul do Revexu a změřil IDIR TOUCH.

Peter Munka:
Citace: Václav Třetí  06.09.2020, 21:35

Tak nějak přemýšlím, kam může u zařízení,,  které má příkon 6W (dle výrobce) téci 210 mA, což je při 230V zhruba 50VA. Zkusil bych proměřit, jak se mění proud v L a N  v závislosti na spojení krytu s PE a bez něho a přívodní vidlici bych také otočil, čili bych provedl celkem osm měření.

Obzvlast v pripade, ak zariadenie normalne funguje, co znamena, ze jeho zdroj korektne poskytuje obvodom vnutri ocakavane napatie (5V, 12V alebo nieco podobne). Reaguje to na dialkovy ovladac aj pri spojeni antenneho konektora na PE  ? Co tak zapojit ziarovku 60W / 230V medzi antenny konektor a PE ? Bude aspon trochu zeravit vlakno ?

Václav Třetí:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  06.09.2020, 21:52

A nebo bych to píchnul do Revexu a změřil IDIR TOUCH.

Ten můj způsob je zdlouhavější, ale udělám si představu, kudy mi ty proudy tečou

Citace: Martin Novák  06.09.2020, 17:37

Taky se mi stalo, ze jsem po sahnuti na satelitni konvertor uz letel ze stafli. Vinikem byl satelitni prijmac se spinanym zdrojem a plastem kabelu teklo vuci zemi 16mA. Dal jsem se tehdy v zjistovani pricin nedostal pro nespolupraci vlastnika prijmace (slo o sestivystupovy konvertor a nekolik napojenych bytu). Vinika jsem odpojil a pak se to pry resilo uz bez me ucasti.

Chtělo by to používat háčky a čárky,  bez nich vznikají dvojsmyslnosti a nesmysly:

plastem kabelu = pláštěm kabelu (já bych raději použil termín stínění)

Znám tento problém, vyskytuje se hojně v činžovních domech v rozvodech STA a kabelové televize. Situace se zhoršila v souvislosti s novými televizními přijímači s třívodičovým připojením. Některé přístroje jsou zapojené klasicky ve třídě I s uzemněným chassis, jiné používají vodič PE jen pro činnost odrušovacích prvků. Přístroj je připojen třívodičově, ovšem principielně je ve dvojité izolaci. Toto zapojení je obvyklé již mnoho let také u síťových zdrojů pro notebooky.

Emanuel Kocián:
Označení "CE" na výrobku neznamená vůbec nic. To už na mě zkoušeli taky. Většina spotřebitelů to bere jako obecné zaklínadlo, bráno tak, že výrobky s "CE" vůbec v ničem nemohou škodit, naopak spíše blahodárné, tj. jsou schváleny do provozu po všech stránkách a komplexně (účinnost, funkčnost, flikr, spolehlivost, bezpečnost) i tou nejposlednější lampárnou v EU.
Co si pamatuji, tak existuje i označení "China export",  které vypadá schválně úplně stejně, jen jsou od sebe písmena C a E více rozjetá.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana