Jak ochránit 3m Yagi antény na 3m stožáru s rotátorem?
Stanislav Hrnčíř:
Tak mám patrně malý posun - rozkreslil jsem metodu ochranného úhlu při použití jímače 105331 od DEHNu o celkové výšce cca 14m. Při použití kabelu HVI I Long v šedém provedení mi to vychází na cca 17-18m svodu. Ve skice jak varianta stožárku 2m + 3m tak délka antény 2m + 3m a jak LPS II, tak LPS III. Skica je jiný pohled - ze zadní strany. Uvažovaná je výška 14m a tedy nižší úhel, než když je anténa v zákrytu s hřebenem a tudíž by se patrně mohlo počítat pouze těch cca 5m jímače.
Ten kabel HVI Long je vzhledem k ceně patrně plátovaný zlatem, nicméně i tak mne to zatím neodradilo.. příhraďák za domem je zatím daleko..
Jan Bocek:
Nebude ten jímač rozlaďovat anténu?
Jiří Schwarz:
Čistě teoreticky jímač, který je delší než zářič, bude fungovat v podstatě jako reflektor a trochu změní vyzařovací charakteristik u vertikální antény.
Jak moc, to záleží na tom pro jakou vlnovou délku anténa je a jaká je vzdálenost mezi anténou a "dalším kovovým předmětem"
Stanislav Hrnčíř:
Já bych to neviděl tak tragicky. Nejhorší případ - tedy když bude anténa v ose směrem příjmu prakticky nikdy nenastane, a kdyby bylo nejhůř, tak se to posléze dokompenzuje - tedy z hlediska elektrických parametrů soustavy.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana