Má pootvorena krabicova rozvodka správné krytie IP?

<< < (3/4) > >>

Radim Strycharski:
Citace: Pavel Horský  26.08.2020, 12:20

Radime, ta úvaha o poruše ve stoupačce je zcela oprávněná a výstižná.
Již jsem měnil opravdu velké množství těchto Acidur, které byli špatně utěsněné a díky vytopení stoupaček z vyšších bytů do nich natekla voda. Tak to prostě je.

Když soused nade mnou vytopí můj byt, tak mi taky zateče voda do všeho s IP20.

Michal Čeleda:
No a kdyby ta acidurka byla zdola otevřená, tak ta voda zase vyteče  :). To je samozřejmě vtip, ale v některých neelektro místech se to používá.

Pavel Horský:
Citace: Radim Strycharski  26.08.2020, 12:51

Když soused nade mnou vytopí můj byt, tak mi taky zateče voda do všeho s IP20.

Nám sousedé několikrát vytopili jen koupelnu a voda samozřejmě tekla dost ve stoupačce, do které to zateklo po sklolaminátové konstrukci jádra.
Z čeho by Ti vytopili ostatní místnosti? Tak možná z prasklého velkokapacitní ho akvárka a nebo prasklé hadičky baterie v kuchyni, jinak nevidím jiný zdroj.

Jiří Schwarz:
To si někdo nechá namontovat rozváděčovou skříň ven, vybere model s IP65, montér dole vyvrtá 2 díry cca 4mm, aby měla kudy odkapávat vysrážená voda...
Na štítku "rozvaděče" je IP44
A pak přijde blbej revizák (JÁ) a nechce se pod to podepsat, protože se tou dírou dá dotknout kouskem drátu fáze...

Vždycky je to o rozumném posouzené potřebného krytí a "použití mozku"
Když je někde krabice Acidur, předpokládám, že k tomu je důvod. Už jsem ji viděl povolenou, bez těsnicí gumy... Prý to pod střechou není problém...
Pod prachem byl problém najít drážky ve šroubech, uvnitř byla skoro plná nedefinovateln ého bordelu...

Jirka Š. Svejkovský:
Dotáhnout.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana