Má pootvorena krabicova rozvodka správné krytie IP?
Jozef Jozefovic:
V byte v stupackach(priestor za WC) mam 2 krabicove rozvodky a vsimol som si, ze kryt je zdola mierne pootvoreny - jedna sruba neni uplne dotiahnuta, cize tam vznika asi 1mm medzierka.
Chcem sa preto spytat, ci sa to bezne tak robi, ze sa necha jedna sruba uvolnena, kedze mne logika hovori, ze kvoli vodeodolnosti, by to malo byt natesno dotiahnute.
Jozef Jozefovic:
Viete mi aspon povedat, ci mam tu srubu aspon dotiahnut?
Pavel Horský:
Ano, logicky musí být všechny čtyři šrouby dotažené na fest. Z vnitřní strany víčka je izolační guma, která musí rovnoměrně dosadnout na hranu krabice. Bez dotažení pak krabice neplní svoji izolační funkci (je porušeno krytí IP).
František Šohajda:
Citace: Pavel Horský 26.08.2020, 07:56
Ano, logicky musí být všechny čtyři šrouby dotažené na fest. Z vnitřní strany víčka je izolační guma, která musí rovnoměrně dosadnout na hranu krabice. Bez dotažení pak krabice neplní svoji izolační funkci (je porušeno krytí IP).
Už jsem viděl pár takových krabic schválně povolených , na dotaz co to má znamenat?? mě elektrikáři řekli ,že je to odvětrání, aby se tam netvořila vlhkost?? (zle) (dance)
Zjistil jsem to při provádění pravidelné revize.
Peter Munka:
To je znama vec, mierne vetranie je lepsie ako pokus o uplne utesnenie. V bytovom jadre ale teplota nekolise o viac ako dva stupne, niet dovod obavat sa kondenzacie.
Vlastne - ake krytie ma ma krabica v jadre, kde su stupacky ? Vidim tam riziko "striekajuca tlakova voda zo vsetkych smerov" pri poruche.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana