Je revizák automaticky aj obyčajný elektrikár?
Pavel Horský:
Poněkud hloupá otázka.
Nedovedu si představit revizního technika bez předchozí montážní praxe.
Miroslav Revús:
To: Franěk:
Pojem "obyčajný elektrikár" používam v na označenie človeka, ktorý má elektrotechnic ké vzdelanie, platné osvedčenie a minimálne ambície vzdelávať sa pre svoj odborný rast.
Existujú aj šikovní a vzdelávajúci sa elektrikári, ale tých ubúda.
Revízny technik je človek s elektrotechnic kým vzdelaním, ktorý chcel odborne rásť. Avšak je na ňom, či v tom aj pokračuje.
To: Lovacký
Áno, narážam na par. 16 slovenského zákona o BOZP, kde sa povinnosť absolvovať Aktualizačnú prípravu vzťahuje na činnosti podľa odseku 1b. Ale osvedčenie pre elektrikárov a RTEZ je vydané podľa odseku 1a.
Vít Rotrekl:
Citace: Pavel Horský 22.08.2020, 16:28
Poněkud hloupá otázka.
Nedovedu si představit revizního technika bez předchozí montážní praxe.
Stejně tak projektant bez praxe je skoro k ničemu. Že zná všechny paragrafy a vyhlášky, ale nikdy nebyl na stavbě, z něj nedělá dobrýho projektanta. A že takovejch projektantů je...
Čest všem vyjímkám.
Taky jsem poslední době čuchnul k projektování, ale jen drobnosti, domky a byty. A sem tam nějakej rozvaděč pro automatizaci.. .
PS: To mě přípomíná, že jsem ti chtěl Pavle volat, kvůli drobné konzultaci. V pondělěí se ozvu, jestli nezapomenu. ;D
Robert_Palm:
Za mne určitě ano, po 25 letech projektování a vyhoření jsem na druhé straně barikády, stal ze mne elektromontér se vším všudy, moc mne to baví a jsem rozhodnut se věnoval montování do důchodu, jinak zkušenosti s projektováním se velmi hodí, výkres vidím naprosto jiným pohledem, kladu si otázky v jiném levelu, čtu mezi řádky, navíc občas rozpočtuji, což mne také baví, je to takové 4 v 1, konečně jsem v pohodě - robert
Peter Lovacký:
Citace: Miroslav Revús 22.08.2020, 16:59
Áno, narážam na par. 16 slovenského zákona o BOZP, kde sa povinnosť absolvovať Aktualizačnú prípravu vzťahuje na činnosti podľa odseku 1b. Ale osvedčenie pre elektrikárov a RTEZ je vydané podľa odseku 1a.
Pozrite sa kus pozornejšie na odsek ( 8 )
Tam sú za sebou napísané tri celkom rozdielne a celkom samostatné pojmy pre ktoré platí povinnosť absolvovať AOP (sú aj rovno v názve paragrafu 16)
- preukaz
- osvedčenie
a
- doklad podľa 1b
Ono je to v tej ( 8 ) na začiatku kus čudne popísané...asi sa vám tie tri pojmy podvedome zlievajú do toho jedného v 1b, no a potom to môže na prvý letmý pohľad vyzerať tak, že sa robí len to čo je v 1b.... ale to jediné načo sa nerobí AOP je uvedené len v bode 1c :)
Ale keď sa vám to nezdá, tak isto radšej napíšte na IP, bude to lepšie jak keby vám mali zbytočne prepadnúť papiere
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana