Je revizák automaticky aj obyčajný elektrikár?
Jan Franěk:
Mě, tedy krom slovenských předpisů, ještě není jasná jedna věc. Marně pátrám po definici obyčejného elektrikáře. ;) TO je jako kdo?
Citace: František Šohajda 21.08.2020, 16:26
ON, ten umírající slon už umírá desítky let ale stále žije!! (dance)
Přežije i nás!! :'(
Tak o tom nejsem vůbec přesvědčený, naopak. Dávám tomu rok, maximálně dva (slovy klasika :D ) Myslím že více by mohl řící Milan Hudec
František Šohajda:
Citace: Jan Franěk 21.08.2020, 17:26
Mě, tedy krom slovenských předpisů, ještě není jasná jedna věc. Marně pátrám po definici obyčejného elektrikáře. ;) TO je jako kdo?
Tak o tom nejsem vůbec přesvědčený, naopak. Dávám tomu rok, maximálně dva (slovy klasika :D ) Myslím že více by mohl řící Milan Hudec
Naopak, co mám známé dost vysoko postavené v rámci ČR, bude trvat cesta ještě dlouho k nové vyhlášce!
Potom si to řekneme, kdo měl pravdu? ;)
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: František Šohajda 21.08.2020, 16:26
ON, ten umírající slon už umírá desítky let ale stále žije!! (dance)
Přežije i nás!! :'(
Nevím, kolik je vám, ale předpokládám, že mě nepřežije: https://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=8&t=535
Peter Lovacký:
Citace: Miroslav Revús 21.08.2020, 17:12
Ak som dobre pochopil znenie zakona, Aktualizacnu pripravu nemusia elektrikari a RTEZ absolvovat vobec a osvedcenie mi bude platit naveky.
Takze sa s doverou obratim na IP a potom dam vediet.
Tipujem že myslíte na §16 a odsek 8 ) ktorý odkazuje na odsek 1 písm. b, a v ňom na prílohu č.1a, a tam na písmena q až s kde revizák nie je...
Ono podľa odseku 1, písm. b to tak vyzerá že revizáci a elektrikári sú mimo, ale pozor, ten odsek sa týka len pojmu "doklad"
Ďalšie dva pojmy sú "preukaz" a "osvedčenie", tie sú v §16 odsek 1 pod písmenom a, no a tam si už podľa bodov 1. a 2. v prílohe č. 1a nájdete aj elektrikára a revizáka pod písmenami l) a m)
Ale šak skúste, ja píšem len svoj pohľad...
Jan Bocek:
Citace: Jan Franěk 21.08.2020, 17:26
Mě, tedy krom slovenských předpisů, ještě není jasná jedna věc. Marně pátrám po definici obyčejného elektrikáře. TO je jako kdo?
Možná, z určitého úhlu pohledu, je elektrikář především kvalifikovaný podle podle znění vyhlášky 50 a nakonec i podle ČSN EN 50110.
Pokud tu kvalifikaci nemá, můžeme jej zařadit mezi obyčejného elektrikáře, který sice zná zákon pana Ohma, ale nikdo neověřil jeho praxi i schopnosti pro určitou pracovní činnost.
Co s takovým "obyčejným" elektrikářem, který nemá žáden z §§ V50/78.
Přitom ale může svoji dovednosti předčít mnohé kvalifikované elektrikáře s osvědčujícím
papírem. Návrh nového zákona na to pamatuje. Pokud se to tam dostane, bude zase o čem diskutovat.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana