Je revizák automaticky aj obyčajný elektrikár?
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: František Šohajda 20.08.2020, 15:13
U Vyhl. 50 nejsou paragrafy poskládány rozumně podle myšlení většiny!! (dance)
Typicky by měl být par.9 až jako poslední a ne někde uprostřed škály elektrotechnik ů!
Par 10 a 11 jsou mimo rozumného uvažování - nejvyšší paragraf-nejvíce znalý (odborný) elektrotechnik! ;D
Myslím, že kopete do umírajícího slona.
Jiří Schwarz:
Citace: František Šohajda 20.08.2020, 15:13
U Vyhl. 50 nejsou paragrafy poskládány rozumně podle myšlení většiny!! (dance)
Typicky by měl být par.9 až jako poslední a ne někde uprostřed škály elektrotechnik ů!
Par 10 a 11 jsou mimo rozumného uvažování - nejvyšší paragraf-nejvíce znalý (odborný) elektrotechnik! ;D
Z jistého úhlu pohledu by projektant měl být víc než revizák, protože ON to navrhne, spočítá, vymyslí,... a revizák to "jen zkontroluje"
Že to je často úplně jinak, je sice smutné, ale tady to nevyřešíme
Peter Lovacký:
Citace: Miroslav Revús 20.08.2020, 13:38
Mám dve osvedčenia. Podľa §23 aj podľa §24.
Počas absolvovania aktualizačnej odbornej prípravy (1x za 5 rokov) si nechám potvrdiť obe osvedčenia.
A to im i platíte dvakrát?.. bo si myslím že školitelia sú súkromníci, a tí si kľudne nechajú zaplatiť i trikrát, šak im je jedno...
Citace: Miroslav Revús 20.08.2020, 13:38
Ak mi inšpektorát práce odoberie osvedčenie RTEZ (par. 24), ešte stále sa môžem živiť ako elektrikár.
Osvedčenie podľa par. 23 mi odobrať nemôžu.
Prečo by nemohli?... teda nie že by som to dakomu doprial, ale jak tak pozerám do §16 zákona, a do paragrafov v 508čke, tak šanca žeby dakomu IP zobral §24, a §23 by mu nechali mi príde dosť malá...
To jak keby z §24 zobrali len jednu polovicu pre revizáka a tú druhú pre riadenie nechali... ja len že keď raz zoberú s §24 aj tú 23ku čo ju 24ka automaticky obsahuje, tak to by malo samostatnú 23ku automaticky tiež zneplatniť.... inakšie mi to príde jak mať dva vodičáky, jeden na kamión a druhý na auto....
Ale inakšie dobrý nápad na otázku, kebyže sme dakedy dačo chceli od IP
František Šohajda:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 20.08.2020, 19:50
Myslím, že kopete do umírajícího slona.
ON, ten umírající slon už umírá desítky let ale stále žije!! (dance)
Přežije i nás!! :'(
Miroslav Revús:
To: Lovacký
Platím vzdy iba raz. platí sa za pocet osob, nie pocet osvedceni.
Ale, opat som si precital slovensky zakon o BOZP a nasiel som tam jednu zavaznu vec, na ktoru si vyziadam stanovisko od Narodneho inspektoratu prace.
Ak som dobre pochopil znenie zakona, Aktualizacnu pripravu nemusia elektrikari a RTEZ absolvovat vobec a osvedcenie mi bude platit naveky.
Takze sa s doverou obratim na IP a potom dam vediet.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana