Je možné užít název Zapojovací skříň namísto Rozvaděče?

(1/4) > >>

Lukáš Burak:

Ve firmě jsme začali k našemu zařízení vyrábět rozvaděče (do průmyslových hal),  dostal jsem na starost zjistit, co je k tomu potřeba. Tak jsem šéf elektrikářovi představil, že bude potřeba mít: shodu CE, výpočet oteplení, ověření návrhu, kusové ověření, výrobní štítek, charakteristik y rozhraní,...
V této chvíli uvažuje, že se udělá jen výrobní štítek, na kterém se skříň označí jako , ,Zapojovací skříň" a název Rozvaděč se nebude používat.
Ve skříni máme 24V zdroj, řídící jednotky, modem, anténu, svorkovnice atd. klasicky co lze najít v rozvaděči nn.

Radim Strycharski:
To si opravdu šéf elektrikářů myslí, že když automobil nazve třeba benzínovým samohybem, že ten samohyb už nemusí splňovat předpisy platné pro automobily?  :o

Jan Bocek:
Před půl stoletím jsem nastoupil k útvaru hlavního elektrikáře velkého průmyslového podniku. A tehdy hlavní elektrikář často se ptal nás mladých, zdá vysoká škola zbavuje někoho blbosti.
Trochu mi to tento příběh připomíná.

Při výchozích revizích často požaduji technickou dokumentaci umožňující kontrolu shody.
A pokud již nějaká je předložená, obvykle tam schází jméno a podpis tvůrce a dohledací znaky dodavatele. Co myslíte? Je to blbost, anebo vyčuranost?

Jan Franěk:
Trochu mi to přijde jako strkání hlavy do písku. Tedy nevidím nebezpečí, tak žádné není  ;D

Citace: Radim Strycharski  13.08.2020, 12:27

To si opravdu šéf elektrikářů myslí, že když automobil nazve třeba benzínovým samohybem, že ten samohyb už nemusí splňovat předpisy platné pro automobily?  :o

Evidentně  ano  :D  O to tvrdší bude potom pád.

Kdyby někteří lidé dali energii kterou věnují na ochcávání všeho, do nastavení standardů a "legalizaci" své práce, zjistí že ve finále je to mnohem snažší a levnější, navíc s klidným spánkem jako bonusem.  (norm)

Lukáš Burak:
Citace: Radim Strycharski  13.08.2020, 12:27

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana