Jsou něčím určena písmenka u svorek jednotlivých fází?
Václav Třetí:
Citace: Jaroslav Burda 17.08.2020, 09:17
Svorky Weidmüller A2C, A3C, mají jen jeden popisný proužek, nelze tedy psát na dvě strany něco jiného.
)
Když se další značení nevejde, tak jiné řešení není možné. Vy tedy řešíte výrobu rozvaděče podle dodaného zadání, jak se k označení staví autor projektu a zadavatel?
Martin Kurka:
...Svorky Weidmüller A2C, A3C, mají jen jeden popisný proužek, nelze tedy psát na dvě strany něco jiné.
Tyto svorky mají 3 rybinové štěrbiny pro popisovací štítky
Pokud použijete kloubové štítky Weidmüller ZS10/5, na ně se vejde hodně dlouhý popis - 10mm - takže i na horní stranu.
... Značení je dle dodaného projektu dvojciferné - desítky značí číslo skupiny a jednotky číslo motorku ve skupině.
...
Použil jsem nakonec to R-S-T, jelikož mi to pro běžného elektromontéra připadá,
Takže jste svévolně změnil projekt a přeznačil svorky. Poctivý revizák nebo projektant by vás to nechal předělat.
Jaroslav Burda:
Citace: Martin Kurka 17.08.2020, 10:57
Takže jste svévolně změnil projekt a přeznačil svorky. Poctivý revizák nebo projektant by vás to nechal předělat.
No nevím, ale projekt - schéma značení jednotlivých svorek neobsahuje a v technické zprávě je že výrobní dokumentace je záležitost dodavatele. A označení jaké použiju samozřejmě uvedu i v dokumentaci k rozvaděči. Mě jen zajímalo zda použití jiných písmen pro jednotlivé fáze než se běžně dělá, nebude něco proti něčemu.
Je tam to dvojciferné číslování, stejné číslo mají pojisky, stykače, jističe motoru.
Viz obrázek. (doufám že se mi jej povedlo vložit)
O štítcích 10mm vím, ale na ně nejde přímo tisknout, to jde na tu 8mm měkkou pásku.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Martin Kurka 17.08.2020, 10:57
Poctivý revizák nebo projektant by vás to nechal předělat.
Já bych to předělat nenechal, pokud to najdu v red-correctu.
Martin Kurka:
Aha, takže projektant jste vy, protože toto není projekt, to je návrhová malůvka. Jak si má montér vycucat s prstu rozdělení kabelu W65 pro tři jednofázové ventilátory bez naznačené rozbočovací krabice, jak vybere charakteristik y jističů atd...Mimochod em jsem v životě ještě neviděl projekt motorů, kde by byl směr signálů jako zdola nahoru či z prava do leva.
V tom případě jste autor projektu a zvolíte si značení podle sebe a změny zamalujete do definitivního provedení.
Kdybyste přeci jen si chtěl zjednodušit život, dají se od koupuit předtištěné štítky Dekafix s čísly 1-100 nebo s L1 L2 L3 N PE (DEK 5 FWZ L1-PE). Stačí nastrkat do příslušných děr, nahoru čísla a z boku L1 L2 L3.
Možná na Dekafixy z cívky tisknete (nepíšete jakoý typ tiskárny máte a na co přesně tisknete), tak si můžete vytisknout nahoru čísla a z boku na trojici popisek přímo číslo motoru. Na začátek a konec trojice popisek napíšete colon | a máte oddělovací čáry motorů.
Mimochodem, doporučuji všem projít katalog
https://www.weidmueller.cz/files/download/download-sekce/product-catalogues/modular-terminal-blocks/1282250000-cat1-f-en.pdf.pdf
Některé věci z katalogu elegantně řeší typické problémy kolem svorkovnic a na profi úrovni.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana