Je nutné jistit pomocné obvody samostatným jističem?
Jan Franěk:
Citace: Lukáš Rotrekl 05.08.2020, 18:50
Je také třeba myslet na to, že tím vyřadíte rozvaděč z kategorie DBO a pak nemá co dělat v domácnosti.... ..
To není úplně přesné. Viz také - https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,42696.0.html
Lukáš Rotrekl:
DO toho vlákna jsem i psal, tedy vím, o čem je řeč. Zde se bavíme o jištění ovládacího obvodu v pojistkové svorce, tedy nejpravděpodob něji 5x20mm, a nominální hodnotě řekněme do 6A. Tam nezáměnnost za vyšší eumím zaručit do min. do 16A.
Ano samozřejmě můžeme ji umístit pod kryt, kam se laik bez nástroje nedostane.
Miroš Jan:
Lukáši, já ty trubičkové pojistky, nemám rád. >:(
Tomáš Žabka:
Do domacnosti bych trubičkové pojistky v rozvodnici nikdy neosazoval. Je to jak jste psal jedna věc je krytí (kapotáž v rozvaděči) a druhá, že "normální" člověk (elektricky nepoznamenaný) ani netuší, že trubičkové pojistky vůbec existují.
Pokud by to bylo nezbytně nutné muselo by se investovat do jističe odpovídající hodnoty, ale v průmyslu to je v pohodě.
O těch elektroměrech jsem psal právě proto, že jsem nedávno řešil dálkový odečet výstupních parametrů starší UPS na serverovně, vyřešil jsem to panelovým multimetrem s web rozhraním, ale musel jsem jistit napěťový vstup.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Miroš Jan 06.08.2020, 08:29
Lukáši, já ty trubičkové pojistky, nemám rád. >:(
Ani takovéto v krytí?
Čím jistíš cívky ventilů? Jističi?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana