Jak funguje indukční deska a jaký typ chrániče vyžaduje?
Peter Munka:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 04.08.2020, 13:53
Bude-li jedním vodičem (L) téct proud libovolného průběhu a druhým (N) tentýž proud, jenom opačným směrem, v magnetickém obvodu nenaměříte žádný indukční tok (celkový).
Suhlasim a presne z tohoto dovodu nie je fen triedy II s diodou na polovicny vykon pre AC chranic rizikovy. V domacnosti je najvacsie riziko v preseknutom kabli kosacky alebo narusenej izolacii kabla k spotrebicu, pripadne v detoch strkajucich cosi do zasuvky - tam bude unikajuci prud striedavy a chranic AC zafunguje. Minimum pripadov sa tyka dotyku zivych casti napriklad vnutri spotrebica, za nejakym usmernovacom.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Peter Munka 04.08.2020, 14:23
Suhlasim a presne z tohoto dovodu nie je fen triedy II s diodou na polovicny vykon pre AC chranic rizikovy.
Fén držený mokrou rukou nebo s popraskaným krytem vám rizikový nepřipadá? Mě teda ano. A tady může AC chránič selhat.
Navíc může dc složka pomoct přesytit jádro v jedné polaritě a chránič tak nemusí reagovat na poruchu na jiném spotřebiči se sinusovým průběhem.
Pravděpodobnos t, že se tak stane nechme stranou. Marfyho zákony platí i tady.
Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Horský 04.08.2020, 07:49
Tou jistou značkou je Hager?
Představ si, že jsem narazil na dost problémů u starší řady z Orlických hor (bílý hranatý LFE).
Ještě se budu snažit změřit více kusů novější řady, ty zatím byly OK
Peter Munka:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 04.08.2020, 14:48
Navíc může dc složka pomoct přesytit jádro v jedné polaritě a chránič tak nemusí reagovat na poruchu na jiném spotřebiči se sinusovým průběhem.
Teraz hovorite o pracovnom alebo poruchovom prude ?
Ak o pracovnom, tak nie, nemoze, lebo pri 50Hz a jeho zopar harmonickych je v kazdom okamihu pri lubovolnom priebehu prudu magneticky tok v jadre chranica nula, nic sa nemoze presytit.
Jan Franěk:
Citace: Peter Munka 04.08.2020, 09:56
Uz sa tesim, ked urobite tie testy chranicov s fenom. ......
¨¨
Můžete se k nám přidat a mít tak možnost otestovat PCH typu A, B, S i G, jak 4P, tak 2P, a navíc tam mám nějaký kombík. Vítám bude i váš osciloskop, případně další měřící přístroje ;)
O to by to bylo celé zajímavější.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana