Jak funguje indukční deska a jaký typ chrániče vyžaduje?
Jan Franěk:
Citace: Peter Munka 03.08.2020, 15:21
Klucove slovne spojenie je "overovali vplyv rezidualneho prudu" - nie pracovneho medzi L a N.
Ano, shoda ;) Už z principu jeho fungování tomu nemůže být jinak.
Sice k tomu mám pár drobných výhrad, ale jako přehled dobré :)
https://www.(místo odkazu vložte obrázek)/elektroinstalace/vhodna-volba-proudovych-chranicu-podle-typu-spotrebicu
https://www.(místo odkazu vložte obrázek)/elektroinstalace/definice-ruznych-pracovnich-charakteristik-proudovych-chranicu-typu-ac-a-a-b
Patrik Dedík:
Ked tak na indukciu by som dal mozno chranic typ F resp U.
Jirka Š. Svejkovský:
Nabízím srovnání reakce chrániče typu AC a A (B).
Jan Franěk:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 03.08.2020, 18:31
Nabízím srovnání reakce chrániče typu AC a A (B).
Nabízím praktickou zkoušku na letošní spojce. Už jsem to nabízel. Mohu sebou přivést rozvaděč plný PCH různých typů (včetně Béčka) a když si vezmeme své revizní přístroje, případně drahou polovičku s fénem, může z toho být zajímavé testování ;)
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Franěk 03.08.2020, 20:45
... rozvaděč plný PCH různých typů (včetně Béčka) a když si vezmeme své revizní přístroje, ...
A jistý výrobce nás za výsledek zabije...
Od té doby, co jsem si hrál s režimem AUTO při měření RCD novým Eurotestem mě u jisté značky vychází dost chráničů jako nevyhovující.. .
--------
Citace: Peter Munka 03.08.2020, 12:59
Mohli by ste mi nakreslit (priebeh prudu v case, tiez vzhladom na sinusovku napatia), ako vyzera ta jednosmerna zlozka poslana spinanym zdrojom ? Vratane teoretickeho vysvetlenia, kde sa vezme v beznom zapojeni graetz mostik, ...
Tak právě u můstku stačí málo (špičky, ohřátí,...) aby se trochu změnila charakteristik a jedné z diod a už se tam malá DC složka objevuje.
Pak se objevuje DC složka u Graetzova usměrňovače pokud je ještě před usměrňovačem mírně "zmršený" průběh a právě vlivem úplně jiného spotřebiče na rozvodu je jedna půlvlna nižší než druhá.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana