Co může být příčinou vybavování jističe kompresoru tepelného čerpadla?

<< < (2/3) > >>

Jirka Údržbář:
Čištění voštin wapkou mi dělá servisní technik klimatizací při pravidelné kontrole úniků chladiva.

Jiří Schwarz:
Citace: Jirka Údržbář  27.07.2020, 08:41

U klimatizace mi vypadává jistič, když mám znečištěné voštiny  na výparníku vnější jednotky...

Tady bych si tipnul, že i vy provozujete jistič v trochu nestandardním režimu trvalého mírného přetížení.
A když se zhorší chlazení a jednotka běží déle nebo častěji, už se dokáže tepelná spoušť přehřát a reagovat.
To by asi také chtělo přeměřit proud a podle výsledku přehodnotit jištění

Peter Lovacký:
Podľa môjho na začiatok môže pomôcť aj jednoduchá výmena ističa za nový, kvalitnejší
Už sa mi párkrát stalo že nie pripojené EZ bolo príčinou, ale práve častejšie a dlhodobejšie preťažovaný istič mal tak unavenú tepelnú spúšť, že vybavoval už tesne nad In

Jirka Údržbář:
Na štítku klimatizace mám předepsané jištění pojistkou 20A. Nakonec projektant osadil vývod jističem C25. Stejně ale když jsou znečištěné voštiny výparníku, tak jistič padá a po vyčištění nepadá. V rámci záruky vyměnili všechno možné.

Lukáš_MPSK:
Len pre zaujímavosť, moja 2 roky stará skúsenosť:

Elektrokotol 15kW pripojený káblom CYKY-J 5x6, cca 20m kábla pod omietkou. Nainštalované asi pred 20 rokmi. Hlavný istič zhadzuje nepravidelne, aj bez záťaže. Niekedy 3 dni od zapnutia, niekedy 30 minút po zapnutí. Istič LTN 32B/3.

Izolačný odpor medzi (asi, nepamätám) L1-L3 > 50 Mohm, ostatné > 100 Mohm. Keď som pomeral a skontroloval všetko a nevedel čo už s tým, tak som kábel odpojil na oboch koncoch a nahradil CYKY-J 5x4, ktorý som len tak rozmotal po chodníku, cez okno. Prešli 2 týždne a bez výpadku. Trochu sa síce hrial  :)

Po 2 týždňoch sme spravili trvalú náhradu CYKY-J 5x10 a odvtedy bez problémov.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana