Co může být příčinou vybavování jističe kompresoru tepelného čerpadla?
Lukáš Krejčíček:
Jedná se o tepelné čerpadlo vzduch voda.
Po delším provozu vyhazuje jistič.
Měřen izolační stav cca po 30 minutách provozu 70mega.
Bohužel sem neměl ještě možnost změřit při delším provozu.
Je možné, že při delším provozu se kompresor nahřál a klesl mi izolačni stav natolik, že došlo ke zkratu?
Jirka Údržbář:
U klimatizace mi vypadává jistič, když mám znečištěné voštiny na výparníku vnější jednotky. Po vyčištění voštin wapkou (opatrně, ať si nezvohýbáte voštiny a vypněte si napájecí jistič) mám vždy na rok od výpadků jističe pokoj.
David Hruda:
Spíš bych to viděl na tepelnou spoušť. Změřte proud.
Onehdy mě překvapil o 50 % vyšší proud u TČ, než by podle příkonu měl být. Volal jsem dodavateli, jestli tam není závada a ten mi sdělil, že je to tak správně.
Peter Munka:
Citace: Jirka Údržbář 27.07.2020, 08:41
U klimatizace mi vypadává jistič, když mám znečištěné voštiny na výparníku vnější jednotky. Po vyčištění voštin wapkou (opatrně, ať si nezvohýbáte voštiny a vypněte si napájecí jistič) mám vždy na rok od výpadků jističe pokoj.
Ehm, ma to podla vyrobcu krytie na cistenie striekajucou vodou pod vysokym tlakom ?
Proti dazdu to krytie ma, kedze to stoji vonku, ale toto ?
Jan Bocek:
Přesně tak, jak píše David Hruda,
bez měření proudu a znalosti vypínací charakteristik y jističe
se nikam nedostanete.
Měření izolačního odporu je sice zajímavé, ale zde to moc nevede k cíli.
Na příklad u kompresoru může vzniknout problém, když velmi často zapíná a vypíná.
Řečeno jinak, jak máte nastavenou max. a min. teplotu vzhledem k okolní teplotě.
Proto to nemusí být technická závada, ani porucha, ale je to záležitost nastavení
vhodného režimu provozu. Prostudujte podrobně Návod na obsluhu a údržbu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana