Je možné ze zásuvkového okruhu napájet světelný obvod?

<< < (2/4) > >>

Jiří_Hrubý:
Tak to je přeci obvyklá fráze určená těm, kteří mají málo drátů a pak vymýšlí kočkopsa...

Pavel Horský:
Citace: Peter Munka  27.07.2020, 15:20

Ak na toto niekto potrebuje projekt, mal by sa zamysliet nad inym remeslom.

TOP řešení je instalace malého podružného rozvaděče s chrániči na zásuvkové a světelné okruhy a nebo instalace samostatných okruhů z domovního rozvaděče.
Nikdy by mě nenapadlo klientovi natáhnout jeden vícežilový kabel s tím, že to pak dobastlím ve společné krabici.  :-[

Pane Dedíku, jako projektantovi E2/A by vám toto mělo být naprosto jasné.  ?? :-\

Vít Rotrekl:
Mám pocit, že někde v ČSN 332130 je napsáno, že ze zásuvkového okruhu je možná vytánout jeden světelný vývod...
Teď se mě nechce hledat.... A ještě si nejsem jistý, jestli tahle norma lze použít i na pergolu...

Jiří_Hrubý:
Je to obráceně a technicky není důvod, proč by to nešlo, bude ji užit chránič či kombichránič 10A.

Behemot:
No a maličko méně elegantní, ale stále, myslím, funkční a normám odpovídající řešení by bylo nedávat OBOvku, ale jističovou rozvodničku např. 4 moduly (někde ne úplně nepřístupnou v rohu nad gaučem ve 2,5 metrech),  v ní si vytáhnout z jednoho fázového vodiče vstup do jističe B/1× 6(10) A a z jeho výstupu to teprve poslat do vypínače  (dance).

Samozřejmě jak už navrhoval kolega Munka, když už tam ten rozvaděčík bude, možno tam píchnout dva jističe B/1× 13 A a z toho vytáhnout dva zásuvkové okruhy. A bude to top. Myslim že na běžně používanou zahradní/pergolovou techniku 13 A stačí s přehledem, ne? Konvici to utáhne, sekačku taky (v případě sekaček a podobných kravin to mít doplněné chráničem, buď 3f eště v hlavním rozvaděči, anebo tady 1f pro jednotlivé okruhy, ev. kombinace obojího, AC/3× 100 mA v hlavní a 2 ks A/1× 30/10 mA v pergole, podle toho, co na tom má být).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana