Musí být u přívodu AYKY 4x16 naví další ochranné pospojení CY4mm2?

<< < (4/4)

Pavel Horský:
Citace: Rozvodak  24.07.2020, 23:29

Tady v našich vodách, někteří RT vyžadují něco obdobného.
Propojení PE vodiče přímo z HDS s MET, min. CYA 16mm2.

Toto řešení se mi vůbec nelíbí.
Proč v případě poruchy suplovat PEN z mého zemniče?
Už tu o tom bylo napsáno dost, tak si to snad ti, kteří o tom chtějí dál debatovat vyhledají.

Lukáš Rotrekl:
Citace: Petr Blecha  23.07.2020, 11:36

Z hlavní budovy - chalupy z hlavního rozvaděče je v zemi uložen v červené chráničce neosazený kabel AYKY 4x16mm, který bude na svém konci zakončen v podružném rozvaděči.

Z hlavního rozvaděče z hlavní budovy v podružném rozvaděči.
Ten podružný rozvaděč bude v jiné budově? Nebude to spíše o tom, že tam chce RT zřídit MET (HOP, EPS),  tu pak připojit na PE rozvaděče, kde by pak těch 6mm2 mohlo stačit pro SPD až do LPL2 (ČSN EN 62305-4 ed. 2 tab. 1, (to že tam ze zvyku všichni dáváme min 16 pro LPL1 je jiná pohádka). A pokud mě něco neuniká, tak s ohledem na jiné požadavky musí tento odič splnit podmínky pro automatické odpojení, což 6 do 40A asi zvládne bez problémů.
Takže nevznikl v tomto jen šum?
Pozn. Trošku mě na to u tazatele vede to spojení "červená chránička",  ale možná to používá běžně, místo toho co my používáme obchodní název jednoho z výrobců, byť jich používáme více.

Peter Lovacký:
Citace: Petr Blecha  23.07.2020, 11:36

Z hlavní budovy - chalupy z hlavního rozvaděče je v zemi uložen ..... kabel AYKY 4x16mm

Mne to príde tak, že je vedľa hlavnej chaty ešte ďalší objekt, ktorý nie je pripojený na distribučku
Podľa môjho (tipujem) ten ďalší objekt ani nebude v LPZ0b hlavnej chaty, a mal by mať vlastný bleskozvod, vlastný zemnič a ten AYKY4x16 by mal mať na vstupe do toho druhého objektu tiež svoju SPD1

Zemniče (keď sú dva) by bolo najlepšie prepojiť, ale vyzerá že to tak nie...,  a keby aj bolo, tak ono prehnať polovicu bleskového prúdu medzi zemničmi cez štyri žily kábla a jeden vodič už CY6 by síce na vyrovnanie potencialov aj mohlo stačiť, no nevidí sa mi žeby sa ten vývod (prívod) AYKY 4x16 riešil dajak komplexne

On keď je napájací prívod správne spočítaný, tak mu ďalší vodič pospájania netreba, a nazvať tú CY6-ku napr. uzemňovacím vodičom, tak to by tiež celkom nešlo

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana