Musí být u přívodu AYKY 4x16 naví další ochranné pospojení CY4mm2?
Peter Lovacký:
Príde mi to podobný stav (napájanie z hlavného do podružného), jak ho tu p. Horský už opísal v inej debate, keď išlo o ďalší PE vodič ku káblu navyše... že je to isto zbytočné :)
Jan Franěk:
Citace: Peter Lovacký 24.07.2020, 13:48
Príde mi to podobný stav (napájanie z hlavného do podružného), jak ho tu p. Horský už opísal v inej debate, keď išlo o ďalší PE vodič ku káblu navyše... že je to isto zbytočné :)
Nemám to odvahu soudit jako vy , když nemám kompletní informace (norm)
Navíc se domnívám že nejde o "dablovaný" PE vodič, ale o vodič s jinou funkcí. A v tom spatřuji velmi zásadní rozdíl. Pokud by mělo jít pouze o dablování vodiče PE, neviděl bych v tom smysl, obzvlášť v tomto průřezu. Buďto RT neví co požaduje, nebo byl špatně pochopen a vznikl z toho kočkopes. Bez projektu, nebo přesných informací od elektrikáře či RT, se můžeme jen dohadovat a hádat se. Ve skutečnosti vlastně nevíme o čem se tu bavíme.
Pavel Horský:
Citace: Jan Franěk 24.07.2020, 15:16
Ve skutečnosti vlastně nevíme o čem se tu bavíme.
Já myslím, že víme........
Citace: Petr Blecha 23.07.2020, 11:36
Revizní technik nyní začal povídat cosi o přidání ochranného pospojení, rozkopat a po celé délce přidat CY minimálně 6mm2, co si o tom myslíte vy?
Pokud revizní technik povídal něco o ochranném pospojení, je to samo o sobě kravina.
Co by jako pospojoval?
Spojil by PEN elektroměrovéh o rozvaděče s PEN rozvaděče RH a přizemnil by tím bod rozdělení? To snad ne? Pokud by to tak myslel, měl by se nad sebou vážně zamyslet.
RT měl doporučit provedení řádného přizemnění bodu rozdělení co nejblíže rozvaděče RH, sestrojeného z komponentů, které jsou k tomu přímo určeny (zemnící tyče, drát 10, páska 30x4 atd. atd.).
Honzo, nenapadá mě, co by tím měl myslet jiného ::)
Rozvodak:
Tady v našich vodách, někteří RT vyžadují něco obdobného.
Propojení PE vodiče přímo z HDS s MET, min. CYA 16mm2.
Mě tedy 4ka CY příjde málo na jakýkoliv účel, v tomto případě.
Jan Franěk:
Citace: Rozvodak 24.07.2020, 23:29
Tady v našich vodách, někteří RT vyžadují něco obdobného.
Propojení PE vodiče přímo z HDS s MET, min. CYA 16mm2.
To pak chápu. 16mm CY z MET paralerně k napájecímu kabelu, považuji za TOP řešení především kvůli SPD.
Citace: Rozvodak 24.07.2020, 23:29
Mě tedy 4ka CY příjde málo na jakýkoliv účel, v tomto případě.
To právě nám všem ;) :D ;D (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana