Jak posoudit starý kabel napájení se stejným barevným značením?

(1/4) > >>

Libor Krutiš:
Lze posoudit za vyhovující z hlediska bezpečnosti, starý přívodní AL kabel pro výtah, který je veden výtahovou šachtou. V bytovém domě byl zrekonstruován výtah a nikdo neřešil přívodní kabel. Nyní výtaháři chtějí revizi na přívodní kabel, který bohužel má staré barevné značení,( černá, červená, modrá - fázové vodiče, zelená PEN).

Vít Rotrekl:
Vyhovi prurez na pozadovane jisteni kabelu?
Vyhovi impedance na pozadovane jisteni kabelu?
Jsou svorky, kam je kabel pripojeny vhodne pro pripojeni Al vodicu?
Existuje nejaka dokumentace?
Pokud si na vse odpovite kladne, tak bych to nejspise pustil.
Je do rozvadexe doplni cedulku s napisem ve smyslu ze privodni kabel nevyhovuje soucasnym pozadavkum na barevne znaceni.
Vite kolik se takovych kabelu provozuje? V distribucnich sitich, ve starych vyrobnich halach, ve starsich domech....

František Šohajda:
Citace: Libor Krutiš  16.07.2020, 19:25

Lze posoudit za vyhovující z hlediska bezpečnosti, starý přívodní AL kabel pro výtah, který je veden výtahovou šachtou. V bytovém domě byl zrekonstruován výtah a nikdo neřešil přívodní kabel. Nyní výtaháři chtějí revizi na přívodní kabel, který bohužel má staré barevné značení,( černá, červená, modrá - fázové vodiče, zelená PEN).

Já jsem svého času měl nálepky, že barevné značení kabelu neodpovídá ČSN XXXXXXXX.
A vylepoval jej do takto označených rozvaděčů s kabely červená,černá,modrá.

Já vždy při rekostrukci výtahu požaduji nový přívodní kabel, byť  starý je schopný provozu!!
Životnost kabelu = životnost výtahu!!
Zatím se mě nestalo, že byto investor neschválil!!

Jan Franěk:
Citace: Libor Krutiš  16.07.2020, 19:25

Lze posoudit za vyhovující z hlediska bezpečnosti, starý přívodní AL kabel pro výtah, který je veden výtahovou šachtou?

Říká vám něco pojem revize elektro?  o:-)  Proč nezačnete pozváním revizího technika, který to posoudí přímo na místě a provede potřebná měření vlastností kabelu. Také posoudí vhodnost tohoto řešení vzhledem k nyní platným normám a předpisům. Na dálku ani po internetu se toto nedá zjistit, jen spekulovat.

Pavel Horský:
Výtaháři mají dodat celé dílo kompletní, tzn. včetně revizní zprávy. Jistě mají RT, který to pro ně běžně dělá. Běžte od toho a investor ať požaduje kompletní předání díla. Bez toho bych neproplatil fakturu a to i s tím, že by prostě nájemníci chvíli chodili pěšky.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana