Jak legálně doplnit rozvaděč o další přístroj/okruh?

<< < (4/4)

Jan Bocek:
Citace: Peter Lovacký  09.07.2020, 08:49

Samozrejme je to nový výrobok po revízii ....

Ono sa to časom aj tak furt dorobí, šak ja nemám problém do revízky furt dookola kopírovať  ten istý nedostatok, a strkať ho zodpovedným po nos na podpis ... :D

A já s tím zase problém mám u výchozí revize. Jednopólové schéma rozvaděče je základní podmínkou a přílohou revizní zprávy. Bud bude předloženo, nebo se revize nekoná. To je moment, kdy je nutno zhotovitele a dodavatele toho díla "dokopat" k tomu, aby dělal to, co dělat má. Ty papíry a někdy i štítky, co se dávají do šuplíka často nemají žádnou vypovídající schopnost. Ale jednopolák podle skutečnosti a podepsaný tym "majstrom" a orazízkovaný firemmním razítkem je něco jiného. To je ten skutečný Protokol o shodě.

"Furt dokola kopírovat ten istý nedostatek" do závad používám jen při periodické revizi.
Jsou jen dvě skupiny provozovatelů. Prvá, které se jedna jen o ten papír a na závady kašlou. Druhá skupina, která to bere vážně a závady odstraňuje. A do rozvaděčů dokonce vylepuje platné schéma zapojení s datumem aktualizace... .pro tu druhou skupinu je radost revidovat. A je dobré ji vyhledávat.

Peter Lovacký:
Citace: Jan Bocek  09.07.2020, 13:03

A já s tím zase problém mám u výchozí revize.

U východiskovej hej, to by nebolo dobré spúšťať EI do prevádzky bez papierov
Tu ale išlo o klasickú periodickú revízku s odstraňovaním zvýšených rizík, a polozhnitý a nevyužitý rozvádzač takým rizikom aj bol, a preto sa dostal do nedostatkov
Navyše tá revízka po prerábke ostala v platnosti ešte dva roky, alebo to vidíte tak, že po odstránení nedostatkov treba zrobiť celú revíziu nanovo?
U nás to tak nefunguje, po revízke sa často menia lampy, vypínače i zásuvky, a u nás stačí keď údržba potvrdí že nedostatky boli odstránené v súlade s návodmi a normami, a len keď treba odstránenie overiť meraním tak sa revizák vráti a potvrdí vyhovujúci stav

A ten biely papier na fotke to je nová jednopólovka

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana