Z jakého důvodu je pro PEN vodič zvolen min. průřez 10 mm2?
Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec 22.06.2020, 16:36
Tak jinak.
Zažil někdo situaci, kdy celistvost PENu zachránila právě desítka (šestka by to nezvládla)?
To považuji za hloupou otázku. Něco jako od té doby co mám alarm, ani jednou nehoukal, tedy vlastně není potřeba. Ale nikdo neví kolikrát zafungoval minimálně jako prevence a nejde ani vyčíslit cenu klidu, který jeho provozovatel díky němu pociťuje když se vzdálí z objektu.
Navíc nechápu proč se ptáš nás co vedlo normotvůrce k určení tohoto průřezu. Nikdo z nás zde není věštcem. Zkus se zeptat přímo některých z nich. Možná budeme všichni překvapení.
Citace: Peter Lovacký 22.06.2020, 13:02
No mňa by v tejto súvislosti celkom ......
Více méně souhlasím (dance)
Peter Lovacký:
Citace: Jiří_Hrubý 22.06.2020, 17:58
Jo, ale jaká manipulace asi tak hrozí u kabelu ve zdi, nebo v zemi?
Do manipulovania s káblom by som zahrnul aj jeho prevoz, predaj, skladovanie, výrobné odchýlky, a kopec ďalších náhodných možností, bo si myslím že PEN je PENom od výroby už furt, a nielen v inštalácii a pod napätím
A treba rátať aj s prostrediami kde sú v prevádzke protokolom VV určené aj vyššie stupne nárazov a vibrácií, na o tam by som šestku videl aj vo vzťahu k termínom revízií už kus dosť na hrane
Miroš Jan:
Citace: Peter Lovacký 23.06.2020, 06:04
A treba rátať aj s prostrediami kde sú v prevádzke protokolom VV určené aj vyššie stupne nárazov a vibrácií, na o tam by som šestku videl aj vo vzťahu k termínom revízií už kus dosť na hrane
No pokud jsou někde vibrace a nárazy, tak tam nemá co dělat vodič s plným jádrem. (norm)
Tam jedině slaněný vodič.
:)
Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk 22.06.2020, 19:19
To považuji za hloupou otázku. Něco jako od té doby co mám alarm, ani jednou nehoukal, tedy vlastně není potřeba. Ale nikdo neví kolikrát zafungoval minimálně jako prevence a nejde ani vyčíslit cenu klidu, který jeho provozovatel díky němu pociťuje když se vzdálí z objektu.
Navíc nechápu proč se ptáš nás co vedlo normotvůrce k určení tohoto průřezu. Nikdo z nás zde není věštcem. Zkus se zeptat přímo některých z nich. Možná budeme všichni překvapení.
Jsem se ptal, odpověď byla ve smyslu kvůli mechanické pevnosti.
S čímž obecně souhlasím, jenže v typ.svorkovnic ích při manipulaci z této spíše vytrhnu desítku než šestku ......
Tak se obracím zde na profíky s nadějí, že mě na základě svých zkušeností řeknou, že třebas vše pod deset trhají a lámou jak sirky.
Jan Franěk:
Citace: Peter Lovacký 23.06.2020, 06:04
.., bo si myslím že PEN je PENom od výroby už furt, a nielen v inštalácii a pod napätím
To jako že by u kabelu CYKY 4B vyráběli variantu 3L + PEN a pak druhou 3L + PE ? To asi ne :D Možná jsem jen špatně pochopil co jste chtěl říci ::)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana