Budou vaši potomci pokračovat v řemesle?
Pavel Horský:
Jedna dcerka vystudovaná právní asistentka, druhá studentka a budoucí pedagožka v jedné osobě......tak že nic takového nehrozí ;)
František Šohajda:
U mě také ne, dvě dcery se vydali na dráhu ve zdravotnictví. ..
Elektro u holek se dnes nenosí ! ::)
--------------
Ale znám kolegy z okolí, co mají zavedené elektro firmy od 10-70 zaměstnanců (elektrikářů)
a pouze jeden pokračuje ve firmě, co mu zavedel jeho otec! Ale co se s ním setkám, vždy řekne že se (sekl) ;D....Moc práce a málo je doma, hodně starostí....!
Další elektrofirmy ani náhodou nikdo z mladých nechce převzít, všichni jsou odborníci na PC
HW+SW.....A to jsou velké zavedené elekrofirmy s hodně pracovních zakázek po celé ČR i v zahraničí!!Jeden z majitelů těchto firem má už 81 let a stále to vede!
Jan Franěk:
Mám tři syny a dva jsou už na vysoké škole. Jeden IT technologie a druhý aplikovaná elektrotechnik a. Obávám se, že ani jeden z nich nebude mít chuť honit se jako jejich otec a věnovat tolik energie mojí firmě, byť jim pomohla na studie a na brigádách si vydělali nejen na několik prázdnin, ale třeba i na nové telefony a podobně. Až mě to jednou přestane bavit potom co mě nějaká lama zase bude chtít ojebat a tak podobně, nebo až mi to dále nedovolí zdraví, nebo třeba až mě přestane bavit buzerace státu, prostě ukončím činnost a hotovo. Pokud by náhodou některého ze synů (kdoví co bude dělat ten třetí) napadlo v činnosti pokračovat, ale třeba po svém, ochotně vyklidím pozici a "předám klíče". Očekávám ale spíš tu první variantu o:-)
Richard Pech:
Starší syn je Frikulín (Free-Cool-In), jeho maminka ho dala vyučit na Prodejce osobních automobilů. (no comment)
Ten mladší už ale ví, že ač vystudovat si může cokoliv, elektrikařinu stejně bude muset umět.. Jeho máma si koupila byt v Dejvicích, tak se snažím, aby, když už to má na ČVUT 10 minut pěšky, aby tam i jednou skončil.. Obě holky jsou marné, ale ta mladší by mohla být jednou paní architektka. Malovat umí, děda stavební inženýr, babička také stavařka, to by se mohlo povést.. Od architektury k elektrikařině je to jen kousek..
Miroslav Minařík:
U nás 0 ze 4 má zájem o tento obor! (IT, zvířata, učitelství a poslední animace)
Je otázkou, zda bych někoho z nich hnal do této džungle :-) Jejich světy jsou také hodně zajímavé.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana