Budou vaši potomci pokračovat v řemesle?

<< < (3/7) > >>

Pavel Horský:
Citace: Miroslav Minařík  18.03.2024, 07:16

U nás 0 ze 4 má zájem o tento obor! (IT, zvířata, učitelství a poslední animace)
Je otázkou, zda bych někoho z nich hnal do této džungle :-) Jejich světy jsou také hodně zajímavé.

I když znám pár žen co dělají náš obor, nějak mi k tomu prostě nesedí.
Žena je křehké stvoření a proto by měla dělat vždy to, co její křehkost podtrhuje.
Třeba vařit pivo a tahat pluh  (dance) (drinks)

Václav Třetí:
Citace: Pavel Horský  18.03.2024, 09:46

Žena je křehké stvoření a proto by měla dělat vždy to, co její křehkost podtrhuje.
Třeba vařit pivo a tahat pluh 

Protože mám předky sedláky, tak vím, že když se oralo koněm nebo volem, tak zorat jeden hektar znamenalo po poli nachodit 30 km, ovšem nejen nachodit, ale také vést - tlačit ručně pluh do brázdy, což byla setsakra těžká práce.

Pavel Horský:
Citace: Václav Třetí  18.03.2024, 10:14

Protože mám předky sedláky, tak vím, že když se oralo koněm nebo volem, tak zorat jeden hektar znamenalo po poli nachodit 30 km, ovšem nejen nachodit, ale také vést - tlačit ručně pluh do brázdy, což byla setsakra těžká práce.

Tak já pevně doufám, že jste pochopil, že šlo z mé strany jen o humor a ženy bych po staru určitě nenechal orat.  (drinks)

Jan Franěk:
Aktualizace :

Nejstarší - ještě študýruje a u toho píše sw k testování čipů. Elektrika je moc daleko
Prostřední - programuje pro jednoho výrobce různých linek (například pro Amazon) . Má k elektrice celkem blízko, ale raději píše příkazy pro různé roboty a podobně.
Nejmladší - se konečně rozhodl a pokud se to podaří, bude z něj autotronik - možná automechanik.

Už jen najít termín ukončení činnosti mou budované firmy  o:-) (dance) (norm) Asi to bude první možný termín odchodu do důchodu  (drinks)

Ani nevím ale už jsem se s tím víceméně smířil a necítím žádné zklamání, nebo něco podobného. Mnohem důležitějším pro mne je to, že si všichni svobodně vybrali svou cestu, s manželkou jsem jim u toho mohli trochu pomoci a že je vybraná cesta bude (snad) naplňovat. Jsou to jejich životy a jejich odpovědnost za svá rozhodnutí i vybraný směr.

Jan Kelbich:
Citace: Jan Franěk  18.03.2024, 19:56

Nejstarší - ještě študýruje a u toho píše sw k testování čipů. Elektrika je moc daleko ....

Tak podle mě je testování čipů celkem značně provázáno s elektrotechnik ou. :)

(Spíš mě děsí ten Amazon.)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana