Znáte zapuštěný vypínač ř. 1/0 + 1/0 s IP44?

(1/2) > >>

Petr Pešina:
Znáte zapuštěný vypínač ř. 1/0 + 1/0 s IP44? Pokud ano, jaký výrobce ho vyrábí?

Lukáš Rotrekl:
Pokud by nevadil s šipkami a mechanickým blokováním, tak ABB jako žaluziák. Ta mechanická blokace se dá odstranit.
Legrand Plexo jej má dokonce v IP55.
Pak jsou tu varianty jako přemístění pružinky z obětovaného přístroje (pak využitelného bez návratu)....

Jan Franěk:
Já si nejsem jistý tím, co vlastně tazatel chce.

Má jít o vypínač č.1+1, nebo č.5? Nebo chce dvojtlačítko se společným přívodem, či dvě tlačítka v jednom strojku? Pak taky může jít o žaluziový strojek se vzájemnou blokací. Ať už s pružinkami jako tlačítka, nebo bez pružinek jako vypínače.

Většina výrobců nabízí většinu těchto variant i v provedení od  IP43 a více. Stačí se jen zeptat ve svém velkoobchodě, co mají v nabídce. Není zde dost času a místa ke vložení všech  možností od všech možných výrobců. Namátkou Berker, ABB, Schneider, Legrand, Jung, ............

Petr Pešina:
Citace: Lukáš Rotrekl  15.06.2020, 22:41

Pokud by nevadil s šipkami a mechanickým blokováním, tak ABB jako žaluziák. Ta mechanická blokace se dá odstranit.
Legrand Plexo jej má dokonce v IP55.
Pak jsou tu varianty jako přemístění pružinky z obětovaného přístroje (pak využitelného bez návratu)....

Tuhle variantu jsem našel, ale s těch šipek paní domu není moc nadšená... Nad variantou předělání (přemístění) pružinky také uvažuji. Jen mě zaráží, že v dnešní nasycené době objevím (neobjevím :) ) variantu vypínače který se nevyrábí. 

Pavel Horský:
Citace: Petr Pešina  16.06.2020, 06:45

Jen mě zaráží, že v dnešní nasycené době objevím (neobjevím :) ) variantu vypínače který se nevyrábí. 

To není nic divného. Poptávka je tak malá, že se prostě nevyplácí výrobou něčeho takového zabývat.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana