Na co si nejvíc dát pozor při technickém dozoru?
Zdeněk Friedrich:
Hlavně to chce šikovného šéfmontéra, který chybu v dokumentaci, která mívá k použitelné DPS často hódně daleko, odhalí dřív, než ji začne realizovat nebo to hned projektantovi hodí na hlavu, že dle dodané dokumentace nelze realizovat.
Bohužel vím, jak vypadá situace v reálu. ::)
Když není funkční šéfmontér tak od toho, aby poznal špatnou dokumentaci, by tam krom jiného, měl být právě ten dozor. ;)
Pavel Horský:
Dozorovat může jen machr, který ví o co jde. A těch je hoooodně málo a nechají se náležitě zaplatit.
Honza Veselý:
Nesnižuji technicko-praktické znalosti autora dotazu, z předchozích témat vím, že o elektrice toho zná více než já.
Takže obecně: Pokud pro státní organizaci, POZOR tak na nikdy nesepsané dohody investor-zhotovitel:
Firma: "Ono to asi tak, pane přes elektriku Dozore, asi to úplně tak není zřejmé. Ale mi tady přes subinky děláme vše, od SIL, přes monitor paní ředitelky až k trávníku na školní zahradě. Tak jsme to VŘ vyhráli a smlouvy sepsali"
Potom je na místě se zamyslet: Proč si tihleti střelci vybrali právě mě?
Žvak Petr:
Citace: Zdeněk Friedrich 12.06.2020, 14:23
Hlavně to chce šikovného šéfmontéra, který chybu v dokumentaci, která mívá k použitelné DPS často hódně daleko, odhalí dřív, než ji začne realizovat nebo to hned projektantovi hodí na hlavu, že dle dodané dokumentace nelze realizovat.
Provádějící firma je poměrně známá a v této lokalitě už jednu školu udělala. A bez problémů.
Projekt je od stejného autora a pokud dělala stejné technologie, tak jde jen možná o změnu tras, možná průřezů přívodů a jistících prvků.
Ale rád si poslechnu názory jiných. Dík.
Žvak Petr:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 12.06.2020, 09:05
3) Zda je kompletní dokumentace k dodávaným zařízením. Kusová zkouška rozvaděčů (v případě školy není "úplný kryt" přípustný), zda jsou prováděny provozní zkoušky zařízení po dokončení částí instalace.
Výraz "úplný" kryt slyším poprvé. U rozvodnice bych bral, že je to plexi. Ve školách jsou to bývají uzavřené a často i uzamčené rozvaděče.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana