Můžeme ve staré instalaci vytvořit síť TN-C spolu TN-C-S?
Velký Bobeš:
Citace: Jiří Schwarz 09.06.2020, 16:48
Ono to není zas taková vyjímka nechat při částečné rekonstrukci elektroinstala ce některé okruhy v TN-C a nové provést v TN-C-S
Dodal bych, že nové musím provést v TN-C-S!
Zdenek Hejčl:
Jen otázečka: přívod je Cu, nebo Al 4mm2?
Miroslav Revús:
Malá pripomienka:
Na vývode pre saunu mi chýba istič. Predpokladám, že na tom ďalšom doplnenom vývode s jednofázovým chráničom sa na istenie tiež pozabudlo.
S privátnou infra saunou na 400V som sa ešte nestretol, hoci netvrdím, že neexistuje.
Ale žiariče zvyknú mať 200-300W, tak sa zväčša zapájajú na jednu fázu.
Preto treba pri inštalácii sauny dávať pozor na správne rozfázovanie spotrebičov.
juri23:
ide o prudove chranice s isticom, a infra sauna sa nebude uz infra ale silnejsie vykurovacie teleso - 2 alebo 3 spiraly a vykon cca 4-5kW
juri23:
Este mozno jedna otazka ku pripojeniu ELM, nakolko v skrine by ho chcel mat pre info o spotrebe, aby nemusel chodit az k hlavnej privodnej skrini... pojde o jednotarifny elm. nasiel som tento typ, ktory ma takuto schemu zapojenia vstup L1,L2,L3, N a vystup L1,L2,L3, N, moja otazka je ci do svorky N pripojit privodny vodic PEN a vystup PEN nasledne rozdelit do svorkovnic? N a PE?
niektore ELM som videl ze maju N privedene len na vstup
a co je rozumnejsie dat ho pred HL. vypinac Q1 alebo alebo za?? ak by bol za Hl vypinacom nevymaze sa mu pamat ked sa odpojit od napajania?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana