Je možné použít páčkový spínač místo klasického vypínače č.6?

<< < (5/5)

Jiří Schwarz:
Citace: David K  04.06.2020, 10:54

... Moje uvaha byla, ze tyto spinace se bezne pouzivaji v prumyslovych provozech. Prece nemuze jit o nebezpecny komponent, ne?

Možná jsem alibista...

Jak vidím u elektrického zařízení a rozvodů něco kovového, na co by se možná mohlo dostat nebezpečné dotykové napětí, zajímá mě jestli a jak to to vnímá a ošetřil výrobce, tedy jestli splňuje požadavek na dvojitou nebo zesílenou izolaci i s ohledem na příslušnou přepěťovou kategorii, nebo jestli je třeba ochranu před NDN řešit

A teď je velký rozdíl v tom, jestli je vypínač součástí výrobku, tedy stroje nebo spotřebiče, kdy to je na konstruktérovi, nebo jestli je vypínač součástí pevného rozvodu.

Jan Franěk:
Citace: David K  04.06.2020, 11:58

P.S. v prumyslovych provozech jsem packove spinace myslel na ovladacich panelech, ne jako vypinace.

Já také-

Zmiňovaný páčkový přepínač jste v průmyslu vidět nemohl. Nesplňuje požadavky, například krytí. Navíc drtivá většina ovladačů na rozvaděčích, využívá bezpečného napětí.

Nicméně jsem rád že vám odkazy pomohly. Zkuste pohledat na internetu další. Jejich více. Já je kdysi řešil s firmou Elektro light. Majitel se v tom dost vyzná a pomohl s dodáním a trochu i cenou.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana