Na jedno jméno jedno osvědčení
Toto osvědčen může využít váš zaměstnavatel a získat oprávnění k revizní činnosti
Ale se stejným osvědčením si můžete na VPP zřídit vlastní ŽL a získat oprávnění k revizní činnosti
Pro jistotu si ale se zaměstnavatele m, kde pracujete na HPP, dohodněte jestli vás nechá provádět revizi, protože pokud by to měl příhlášené jako předmět podnikatelské činnosti, aby to nebylo posuzováno jako konkurence vlastnímu zaměstnavateli
Ono to není jen o revizích.
Bez souhlasu zaměstnavatele nesmíte podnikat ve stejném oboru. Kdyby šlo o "motání rohlíků", tak lze napsat firmu ma maželku.. U VZT je to problém.
Přitom jaká hrozí konkurence například u elektrikáře, který provádí údržbu na HPP a chce občas legálně udělat nějakou rekonstrukci.

A jsme u zrodu meloucháře
Je možné, aby mi TIČR vystavil druhé oprávnění na moje jméno?
přesněji ve své firmě, kde jsem zaměstnaný, jsem jediný revizní technik a proto je oprávnění naší firmy vystavené na moje jméno.
Ale postupem času jsem si říkal, ze by bylo fajn, si ke své práci ještě založit živnost a sem tam si něco přivydělat.
Takže tedy založím svou vlastní firmu, která bude potřebovat oprávnění pro vykonávaní el. revizi.
A tím pádem mě tedy zajímá, jestli s tím nebude na TIČR problém, že už jsem pod jedním oprávněním podepsaný? A jestli je možně být jeden revizní technik ve dvou firmách?
Každopádně to chce písemný souhlas zaměstnavatele, který může kdykoliv vzít zpět a vy musíte živnost ukončit.